Пт, 2024-03-29, 11:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:38
"Летючий японець" біля узбережжя Канади дрейфує. Влада стверджує, що людей на судні немає
Інші останні Новини світу

"Корабель-примара", японська риболовецька шхуна, понесена в океан після удару цунамі в березні 2011 року, була помічена біля західного побережжя Канади.

Судно 15-метрової довжини помітив з повітря патруль провінції Британська Колумбія.

Передбачається, що на борту шхуни, приписаної до порту на острові Хоккайдо, людей немає - ні живих, ні мертвих.

Рік тому цунамі понесла у відкрите море мільйони тонн сміття і уламків, і, видно, це перший такий велики об'єкт, що перетнув Тихий океан.

Міністерство транспорту Канади здійснює спостереження за судном, щоб зрозуміти, чи немає воно джерелом забруднюючих речовин.

Проте, як чекають учені, велику частину з цих уламків варто чекати у берегів Північної Америки не раніше березня 2014 року.

Американський сенатор від штату Вашингтон Марія Кантвелл заявила, що риболовецька шхуна з Японії, швидше за все, поволі дрейфуватиме на південь - у бік США.

"Судячи зі швидкості і траєкторії руху судна, його приб'є до берега приблизно через 50 днів", - мовиться в офіційній заяві сенатора.

Зараз "корабель-примара" знаходиться в 275 км від канадських островів Королеви Шарлоти.

Удар гігантської хвилі по Японських островах, що стався 11 березня 2011 року, залишив після себе більше 25 млн тонн зруйнованих конструкцій і сміття, підрахували фахівці Гавайського університету.

Від чотирьох до восьми мільйонів тонн змило в океан, і до двох мільйонів тонн сміття досі плавають на поверхні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1579 | Додав: adminA | Теги: судні немає, людей, Канади дрейфує Летючий японець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]