Пт, 2024-03-29, 16:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:20
Лідери партій проведуть переговори, щоб уникнути виборів - криза в Ірландії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Лідери двох головних політичних партій Ірландії проведуть кризові переговори у вівторок, намагаючись уникнути дострокових загальних виборів.

Про це повідомляє ВВС.

Опозиційна партія Fianna Fail вимагає відставки віце-прем’єр-міністра Францес Фітцджеральд. Її звинувачують в тому, що вона у 2015 році, перебуваючи на посаді міністра юстиції, знала про організовану кампанію проти інформаторів, що давали свідчення проти поліцейських, яких звинувачували у надмірному застосуванні сили.

У понеділок були оприлюднені нові документи щодо Фітцджеральд, які свідчать, що одержала лист від офіційного представника, який обговорював те, що характеризувалося як агресивна позиція стосовно інформатора.

Уряд прем’єра Лео Варадкара і його партія Fine Gael підтримують Фітцджеральд, але опозиція погрожує провести голосування за недовіру уряду у вівторок ввечері, якщо віце-прем’єр не піде у відставку.

Суперечка створила політичну кризу, і якщо сторони не зможуть досягти згоди, то це може призвести до загальних виборів до Різдва. Обидві сторони заявили, що хочуть уникнути виборів.

Ірландія відіграватиме важливу роль на саміті ЄС у грудні, де мають проголосувати за те, чи був досягнутий прогрес у переговорах щодо Brexit, в тому числі у питанні кордону Ірландії та Північної Ірландії. Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар попри все поїде на саміт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 653 | Додав: adminA | Теги: криза, лідери партій, Ірландія, переговори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]