Пт, 2024-03-29, 15:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
Лідерів ЄС Туск проситиме про відтермінування Brexit на тривалий період
Інші останні Новини Європейського Союзу

Туск проситиме лідерів ЄС про відтермінування Brexit на тривалий період

Президент Європейської ради Дональд Туск на саміті ЄС буде просити лідерів про перенесення Brexit на тривалий період.

Про це він написав у Twitter.

"Протягом консультацій перед самітом ЄС я буду апелювати до лідерів 27 держав-членів бути готовими до тривалого відтермінування Brexit, якщо Британія вирішить переглянути свою стратегію щодо виходу з ЄС і знайде консенсус з цього питання" - написав Туск.

Напередодні Палата громад 321 голосом проголосувала проти того, щоб 29 березня Британія вийшла зі складу Європейського союзу без угоди з Брюсселем.

14 березня відбудеться голосування щодо можливого переносу дати виходу з ЄС. У британському уряді заявили, що може йтися про короткотермінову відстрочку виходу з ЄС, або ж значно тривалішу. Все залежатиме від того, чи зможуть депутати до 20 березня з третьої спроби підтримати угоду про Brexit, узгоджену з ЄС.

Нагадаємо, 12 березня Палата громад вдруге відхилила угоду про вихід з ЄС, цього разу зі змінами, які Тереза Мей узгодила з президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: тривалий період, відтермінування Brexit, Туск, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]