Пт, 2024-04-19, 23:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:45
Лідерові лівоцентристів італійський президент доручив сформувати "уряд змін"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Італії Джорджо Наполітано в п'ятницю 22 березня доручив сформувати новий уряд країни - цим важливим процесом займеться 61-річний лідер лівоцентристської Демократичної партії П'єр Луїджі Берсані.

Берсані висловив готовність Демократичної партії взяти на себе відповідальність за створення "уряду змін", передає РИА "Новости".

Під час своєї зустрічі з президентом ввечері в четвер, політик дав згоду почати роботу з виведення країни з кризи і вирішення найбільш гострих соціальних проблем.

Наполітано вирішив призначити Берсані після дводенних консультацій, в ході яких у Квірінальському палаці побували новообрані голови обох палат парламенту і лідери всіх політичних партій, які входять вищий законодавчий орган країни – парламент.

Протягом двох-трьох найближчих днів лідер демократів проведе переговори з питання про можливість створення та затвердження парламентом кабінету під своїм керівництвом. У найближчі дні Берсані повинен буде визначити, чи дійсно він зможе сформувати коаліцію, яка матиме у своєму розпорядженні підтримку більшості в обох палатах парламенту.

Нагадаємо, що лівоцентристська Демократична партія Італії, очолювана Берсані, отримала разом з партнером по коаліції 29,6% на минулих виборах до палати італійського парламенту. Партія посіла першу сходинку, незначно обігнавши Сільвіо Берлусконі та правоцентристів. Сенсацією стали результати, показані партією коміка і блогера Беппе Грілло "П'ять зірок" (вона вважалася ще недавно маргінальною), який виступає поза коаліцій та альянсів, яка отримала 25,5% мандатів у нижній палаті парламенту.

Довідка

П'єр Луїджі Берсані (Pier Luigi Bersani) народився 29 вересня 1951 року в містечку Беттола в провінції П'яченци. Після закінчення філософського факультету Університету Болоньї та нетривалого періоду викладання, він звернувся до політичної та адміністративної діяльності.

Берсані стояв біля витоків створення Демократичної партії в 2007 році, і після відходу з поста її секретаря Вальтера Вельтроні, в 2009 році Берсані став її лідером. Він очолював опозицію правлячому правому центру з 2008-го по 2011-й рік, а з приходом технічного кабінету Маріо Монті демократи увійшли в широку парламентську більшість разом з центристами і партією Берлусконі "Народ свободи".

Берсані одружений, у нього дві дочки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: італія, уряд змін, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]