Чт, 2024-03-28, 19:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:25
Лідеру Республіки Сербської Британія радить"не вигадувати фейкові загрози"
Інші останні Новини світу

Британія радить лідеру Республіки Сербської "не вигадувати фейкові загрози"

Велика Британія застерегла націоналістичного боснійського сербського лідера Мілорада Додіка від "вигадування фальшивих загроз" з боку Лондона в рамках своєї кампанії напередодні жовтневих виборів.

Про це повідомляє Reuters.

Додiк, президент Республіки Сербської – державного утворення на території Боснії та Герцеговини, звинувачує Британію у відправці спецслужб до Боснії, щоб втрутитися у виборчу кампанію.

"Дуже розчаровує той факт, що президент Додік неодноразово обирав Британію в якості якоїсь загрози для Республіки Сербської", - йдеться в заяві посольства Британії в Сараєво.

"Вигадування фальшивих загроз може бути хорошим способом набрати електоральний бал, але це може зашкодити довгостроковим відносинам з Великою Британією", - попередили у посольстві.

Звинувачення Додіка проти Британії розпочалися минулого місяця після того, як Міністерство оборони Британії оголосило, що відправить близько 40 військовослужбовців до миротворчого підрозділу ЄС в Боснії.

Видання The Times в червні, з посиланням на документи Міністерства оборони, повідомило, що британські солдати будуть розгорнуті, щоб запобігти втручанню Росії у вибори в Боснії.

"Цей акт межує з вторгненням у країну. Сорок британських спецслужбовців, переодягнувшись у військову форму, прибувають до Боснії, і їх завданням буде слухати, контролювати та створювати інформацію для засобів масової інформації", - сказав Додік, який підтримує зв'язки з Росією

Посольство Британії відкинуло звинувачення Додіка як "смішні теорії змови" та заявило, що Британія продовжуватиме надавати війська для підтримки місії ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: Британія, фейкові загрози, лідер Республіки Сербської | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]