Пт, 2024-03-29, 16:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:08
Ліга Європи: останній шанс для "Зорі" і рекорд для "Шахтаря"
Інші останні Спортивні новини

Футболісти луганської "Зорі" та донецького "Шахтаря" проведуть у четвер 3 листопада матчі четвертого туру групового етапу Ліги Європи УЄФА.

Поєдинок в Одесі "Зорі" з голландським "Феєноордом" о 20.00 покаже телеканал "Футбол 1", а виїзний поєдинок "Шахтаря" з бельгійським "Гентом" о 22.05 транслюватимуть "Україна" та "Футбол 2". Текстова трансляція - на Укрінформі.

Для луганчан, які два тижні тому програли голландцям з мінімальним рахунком (0:1) і з одним очком посідають останнє місце у групі, ліміт на невдачі вже вичерпано. У разі поразки від "Феєноорда" і перемоги "Манчестер Юнайтед" над "Фенербахче" український клуб позбудеться всіх шансів на продовження боротьби за право грати у плей-офф.

Втім, надії на позитивний результат у матчі з голландцями у підопічних Юрія Вернидуба є: "Феєноорд" ще ніколи не перемагав в Україні (одна нічия і дві поразки). До речі, в раунді плей-офф кваліфікації Ліги Європи сезону-2014/2015 "Зоря" зіграла на своєму полі із роттердамцями внічию - 1:1.

Усього ж "Феєноорд" не може виграти у трьох поспіль гостьових єврокубкових матчах. Востаннє голландці поверталися додому з перемогою з єврокубкового вояжу у грудні 2014 року, коли обіграли бельгійський "Стандард" у групі Ліги Європи. Цей успіх - єдиний виїзний для роттердамців за останні шість років.

Проте, букмекери вважають фаворитом одеського матчу саме команду гостей. Авторитетна контора Bwin на тріумф "Феєнорда" приймає ставки з коефіцієнтом 2,40, а на перемогу луганського клубу - 3,00. Нічия оцінюється коефіцієнтом 3,30.

Гру "Зоря" - "Феєноорд" обслуговуватиме данська бригада суддів на чолі з Якобом Келетом. Асистенти - Генрік Ларсен та Гейне Сьоренсен.

Становище в групі А після 3-х турів: "Манчестер Юнайтед" (Англія) - 6 очок, "Феєноорд" - 6, "Фенербахче" (Туреччина) - 4, "Зоря" - 1.

У "Шахтаря" перед грою у Бельгії з "Гентом" ситуація діаметрально протилежна. Разгромивши бельгійців в Україні (5:0), наша команда дістала можливість вирішити питання виходу до плей-офф Ліги Європи вже у 4-му турі. Перемога над "Гентом" у Бельгії гарантує "гірникам" путівку до наступного раунду змагання з першого місця.

До речі, після трьох турів групового етапу "Шахтар" є одним з трьох клубів ЛЄ, що мають стовідсоткові показники (ще - "Зеніт" та "Шальке"). Крім того, українська команда на груповому етапі не пропускала у власні ворота м'ячів і має найкращу різницю "забитих-пропущених" (+8).

Із суперниками з Бельгії у "Шахтаря" позитивна статистика. В одинадцяти матчах - п'ять нічиїх, п'ять перемог і лише одна поразка. "Гент" до "Шахтаря" лише одного разу протистояв командам з України. У сезоні-2010/2011 у кваліфікації Ліги чемпіонів "буйволи" поступилися київському "Динамо" 0:3 і 1:3. Нинішнього ж сезону команда Гейна Вангазебрука виграла всі три домашні поєдинки на міжнародній арені.

Букмекери Bwin вважають фаворитом "Шахтар". Успіх "гірників" оцінюється коефіцієнтом 2,00, перемога бельгійського клубу - 3,75, а нічия - 3,50.

На поєдинку між "Гентом" та "Шахтарем" у якості головного арбітра працюватиме білорус Олексій Кульбаков. Його асистентами призначено Дмитра Жука та Олега Маслянка.

Ситуація в групі Н: "Шахтар" - 9 очок, "Гент" - 4, "Брага" (Португалія) - 2, "Коньяспор" (Туреччина) - 1.

Нагадаємо, що 20 жовтня донецький "Шахтар" у Львові в матчі третього туру групового етапу Ліги Європи розгромив бельгійський " Гент "з рахунком 5: 0.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 919 | Додав: adminA | Теги: Ліга Європи, останній шанс, Шахтар, рекорд, зоря | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]