Чт, 2024-03-28, 18:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:00
Лікарі: робота в офісі перетворює на товстуна з хворими колінами
Інші останні Новини світу науки і технологій
Робота в офісі може призвести до болю в колінних суглобах. Про це в один голос заявили британські лікарі та фізіотерапевти. За їхніми словами, причина тому - сидяча робота і прикрі наслідки у вигляді надмірної ваги й ожиріння. У групі ризику опинилися люди старші за 55 років, пише The Daily Mail.

У ході дослідження з'ясувалося, що майже чверть опитаних працівників (1 тис 600 осіб) у віці 16-65 років потерпали від постійного болю в суглобах протягом двох років. Представник Британського королівського товариства фізіотерапії Семмі Марго заявила, що поширеність Інтернету і сидячої роботи за комп'ютером – причина феномену "офісне коліно".

"Я побачила зростання кількості людей, які скаржаться на біль у коліні, і переважно серед них ті, хто веде малоактивний спосіб життя. Сьогодні занадто багато людей, що працюють тільки сидячи перед комп'ютером, переважна частина з них живе так вже 10-20 років", - констатує Марго.

Хірург-ортопед Ронан Банім зазначив, що лікарі щодня бачать суглоби, "буквально роздавлені надлишковою вагою", і попередив, що, якщо рівень ожиріння й надалі зростатиме, то людей, котрі потребують операції із заміни колінного суглоба, незабаром різко побільшає.

"Надлишкова вага тисне на суглоби і може збільшити ризик розвитку остеоартрозу. Контроль ваги, регулярні фізичні вправи та збалансоване харчування дуже важливі для здоров'я людини. Біль у колінних суглобах не небезпечний для життя, проте якщо своєчасно не звернути уваги на цю проблему, якість життя може погіршитися. Пацієнти при появі болю повинні оперативно звернутися до лікаря і за необхідності позбавитися зайвої ваги", - коментує Банім.

У серпні 2011 року британські та американські дослідники довели, що робота в офісі призводить до неефективного функціонування мозку людини і до зниження продуктивності працівника. Причина, на їхню думку, полягає в відкритому плануванні робочого приміщення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 984 | Додав: adminA | Теги: робота в офісі, лікарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]