Вт, 2024-04-23, 16:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:35
Лікарів з російськими дипломами фінській лікарні довелося звільнити
Інші останні Новини Європейського Союзу

Фінській лікарні довелося звільнити лікарів з російськими дипломами

Нова Центральна лікарня Південної Карелії стикнулася з проблемами через недостатню кваліфікацію позаштатних лікарів, найнятих через рекрутингові контори. Зокрема довелося відмовитися від послуг багатьох лікарів, які навчалися в Росії.

Про це пише Yle.

"Лікарняні приміщення нового типу можуть викликати проблеми у будь-якого лікаря", - розповіла головний лікар чергового відділення Пекка Корвеноя.

З іншого боку Корвеноя вважає, що лікар, який отримав освіту за кордоном, має іншу практикою лікування, що ускладнює його діяльність в нових умовах.

"Були ситуації, коли рівень кваліфікації викликав проблеми, і пацієнт не отримував належного догляду", - зазначає головлікар.

Заступник голови Спілки лікарів Ханну Халіла не згоден з тим, що рівень іноземних фахівців гірше рівня фінських. На його думку, найчастіше проблеми пов'язані з мовою і комунікацією. Крім того, чергове відділення – це надто складна ділянка роботи для позаштатного лікаря, особливо якщо обстановка навколо незнайома.

"Потрібно бути фахівцем широкого профілю і треба вміти приймати швидкі рішення", - пояснює Халіла.

Фінським лікарям практична робота знайома зі студентської лави.

"Вже на ранній стадії освіти фінські студенти починають працювати з пацієнтами. У багатьох інших країнах медична освіта значно сильніше опирається на теорію", - додав Халіла.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 727 | Додав: adminA | Теги: російські дипломи, лікарі, звільнення, фінська лікарня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]