Чт, 2024-03-28, 19:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:42
Лише через правильні пункти повинні в'їжджати всі гості - попереджає Кіпр
Інші останні Новини Європейського Союзу

Кіпр попереджає іноземних громадян, зокрема громадян України, про санкції у разі в'їзду в країну через незатверджені пункти.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

"Щодо осіб, що в'їжджають або виїжджають через пункти, які не були затверджені кіпрським урядом, можуть бути застосовані відповідні санкції", - зазначається в повідомленні.

За інформацією Міністерства закордонних справ Кіпру, в'їзд/виїзд на територію Кіпру може здійснюватися тільки через міжнародні аеропорти Ларнака й Пафос, а також порти Ларнака, Лемесос, Пафос і Латши, передає "Українська правда".

"Використання інших пунктів для в'їзду/виїзду на територію Республіки Кіпр, які функціонують без дозволу кіпрського уряду, вважається незаконним", - підкреслюється в повідомленні.

При цьому переміщення осіб також дозволяється через затверджені пункти пропуску, розташовані уздовж так званої Зеленої лінії (демаркаційна лінія, що де-факто ділить острів Кіпр на дві частини - грецьку (південну) і турецьку (північну)), але тільки для тих іноземців, які в'їхали на територію Кіпру через зони, що контролюються кіпрським урядом.

Зазначимо, в 2011 році, за даними Державної служби статистики, Кіпр відвідали 20,6 тис українців, з них 7,8 тис з туристичною метою, в 2010 році - 12,6 тис українців, зокрема 6,2 тис з туристичною метою.

Нагадаємо також, що Кіпр вперше приступає до виконання мандата змінного голови Європейського Союзу. Цю місію республіка буде виконувати з 1 липня до 31 грудня 2012 року.

Протягом шести місяців Кіпр очолюватиме роботу профільних рад міністрів ЄС, головуючи на міністерських засіданнях в Брюсселі та Люксембурзі. Близько 20 неформальних міністерських зустрічей пройдуть на Кіпрі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 954 | Додав: admin | Теги: Кіпр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]