Чт, 2024-04-18, 20:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:32
Лише народ може самостійно вирішувати якою має бути політична і економічна система держави - Яценюк
Інші останні Офіційні новини

Конституції пишуться за письмовими столами, але Основними Законами вони стають тоді, коли спираються на історичний досвід народу, на уроки, які він виніс зі своєї боротьби.

На цьому 28 червня 2015 року наголосив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у зверненні з нагоди Дня Конституції, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів.

Як зазначив прем'єр, "сьогодні ми відзначаємо День Конституції - Основного Закону нашої країни. Це установчий документ нашої держави, правовий акт, який український народ наділив вищою юридичною силою. І тільки сам народ може вирішувати якою має бути політична і економічна система держави, скільки повноважень повинна отримати кожна з гілок влади, скільки влади залишиться в центрі і скільки необхідно негайно передати на місця".

Яценюк переконаний, нова Конституція України закріпить основні права та свободи людини, обов'язки держави перед громадянином і громадянина перед своєю державою, підтвердить територіальну цілісність нашої країни, затвердить політичну та економічну децентралізацію і створить надійний фундамент для динамічного розвитку країни. "Їй належить врегулювати питання балансу влади, збільшення повноважень разом із збільшенням відповідальності для регіонів, справедливого судочинства, ефективної прокуратури, органів боротьби з корупцією", - наголосив Яценюк і додав:

"Для цього Конституція має одержати підтримку народу".

За словами Яценюка, "ми твердо знаємо, що наш Основний Закон ніколи не допустить навіть натяку на узурпацію влади, він ніколи не писатиметься під особу, політичну кон'юнктуру чи сьогоденну доцільність. Він не буде накинутий нам із зовні і виходитиме з інтересів народу України і створеної ним держави".

У День Конституції прем'єр разом з президентом Петром Порошенком, першим заступником голови Верховної Ради Андрієм Парубієм, мером Києва Віталієм Кличком, головою Київської обласної державної адміністрації Володимиром Шандрою, членами уряду, народними депутатами, представниками громадськості та духовенства вшанував пам'ять творця першої Конституції української держави гетьмана Пилипа Орлика. Ними були покладені квіти до встановленого на честь гетьмана пам'ятного знаку.

У квітні Яценюк заявляв про те, що затвердження пов'язаних з децентралізацією влади змін до діючої Конституції України потребувати 300 голосів у Верховній Раді, а також схвалення на всенародному референдумі.

Водночас, віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд вважає широко обговорюваний президентський проект конституційних змін не відображенням децентралізації, а посиленням влади президента.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: політична і економічна система держ, Яценюк, народ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]