Ср, 2024-04-24, 09:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:18
Лише після підписання “мовного” закону Парубій готовий піти у відставку
Інші останні Політичні новини

Парубій готовий піти у відставку лише після підписання “мовного” закону

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що поставить на голосування питання про своє звільнення з посади відразу після того, як підпише закон "Про функціонування української мови як державної" і будуть зібрані підписи за його відставку.

Про це спікер повідомив під час ранкового засідання парламенту в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я наголошую на тому, що ані на йоту цей процес не буде затримуватись. Збирайте підписи, колеги, і я вам обіцяю наступне: як тільки будуть зібрані необхідні підписи, я невідкладно поставлю це питання на голосування з одним нюансом - після того, коли я, як Голова Верховної Ради України, поставлю підпис під законом про українську мову. А це підпис уже незадовго", - наголосив Парубій.

Спікер зазначив, що після того, як в Апарат ВР 23 квітня надійшла заява про збір підписів про його відкликання і відставку, він невідкладно дав доручення видати підписні листи.

Парубій також зауважив, що його здивувало те, що написано в заяві про його відкликання з посади.

"Виявляється, для вас епоха беззаконня, несправедливості, безнаказанності завершена. Це 5 років. Я хочу вам сказати, цих 5 років український парламент прийняв усі закони для прийняття безвізу, яким ви сьогодні користуєтесь. Цей парламент прийняв усі антикорупційні закони, цей парламент прийняв усі закони для захисту національної ідентичності, мови, культури і телебачення. Це, колеги, ваша епоха завершується, і завершилась давно. Ви нас не повернете в епоху пітьми і брехні", - сказав Парубій.

Голова ВР також нагадав, як ухвалювалися закони "16 січня", мовний закон Колесніченка-Ківалова, і наголосив, що до тієї епохи український парламент більше не повернеться.

"Завтра ми будемо приймати закон про мову демократично, відкрито, публічно, без бойовиків, зверніть увагу, як ви приймали Колесніченка-Ківалова закон, бо український парламент має проукраїнську більшість, працює і працювати буде", - підкреслив Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат із групи "Партія "Відродження" Валерій Писаренко розпочав збір підписів за відставку Голови Верховної Ради Андрія Парубія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: підписання “мовного” закону, відставка, Парубій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]