Пт, 2024-03-29, 11:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:49
Лісові пожежі в США захопили Техас і Оклахому
Інші останні Новини світу

Кілька сотень людей були змушені покинути свої будинки через сильні лісові пожежі, що вирують в американських штатах Техас і Оклахома.

Зараз вогонь охопив близько 1,5 тисячі гектарів лісу. Більше семи тисяч будинків залишилися без електрики в результаті того, що вогонь знищив лінії електропередачі, передає ИТАР-ТАСС.

Виникненню лісових пожеж сприяла рекордна спека, яка все літо стояла в центральних районах країни. Стовпчики термометрів у Техасі та Оклахомі протягом декількох місяців рідко опускалися нижче за позначку в 40 градусів.

"Через те, що на території цих штатів встановилася сильна посуха, навіть невелике загоряння може привести до масштабного вибуху", - заявила представник Лісової служби Техасу Ейпріл Сейджінор.

За її словами, стовпи полум'я здіймаються на висоту близько 50 метрів, через що гасити пожежу доводиться виключно з повітря.

За даними місцевих властей, в результаті загорянь постраждали четверо осіб, у тому числі двоє пожежників. Всі вони були доставлені в лікарні, в даний час їх життю ніщо не загрожує.

Нинішні лісові пожежі - не перші в цьому році. У квітні тисячі гектарів лісу згоріли в Техасі, а в кінці травня сильні пожежі вирували в штаті Арізона.

У той же час на території штатів Вермонт і Нью-Джерсі триває повінь, викликана ураганом "Айрін", що обрушився в минулі вихідні на Східне узбережжя США.

Через затоплення закрито багато доріг і мости, кілька міст виявилися відрізаними від зовнішнього світу, без електрики досі залишаються близько 1,8 млн жителів.

Ми вже говорили про те, що у липні зоною стихійного лиха оголошено два округи в Аризоні на заході США, де вирує одна з найбільших в історії штату лісових пожеж.

Американські рятувальники боролися з однією з найбільших за всю його історію лісових пожеж у штаті Аризона. Рятувальники створили захисну зону завдовжки 48 км, щоб убезпечити від стихії населені пункти штату. Проте їхні зусилля можуть виявитися марними, бо сильні вітри сприяють поширенню вогню.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1609 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]