Чт, 2024-03-28, 20:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:42
Літак Онищенка заарештували, але він може втекти. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

  Голова НАБУ Артем Ситник повідомив про арешт літака депутата Олександра Онищенка. Про це він заявив журналістам у четвер, відповідаючи на запитання, яке майно Онищенка арештовано, передає "Українська Правда".

"У перелік арештованого майна входить один із його (Онищенка – ред.) приватних літаків. Там же не тільки Онищенко, там же є й інші члени угруповання", - сказав Ситник.

На уточнювальне запитання, що вони робитимуть, якщо Онищенко втече, він відповів: "До розгляду подання ми нічого не можемо зробити. Якщо це станеться, це буде доказом того, наскільки треба обмежувати цей імунітет".

Крім того, Ситник відкинув будь-які припущення про політичне забарвлення цієї справи.

Ляшко підтримає подання на арешт Онищенка за однієї умови

Народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що підтримає подання на колегу депутатської групи "Воля народу" Олександра Онищенка лише після того, як документ буде ретельно вивчено. Про це він у кулуарах повідомив журналістам, відповідаючи на запитання, чи підтримають радикали зняття недоторканності та арешт нардепа Онищенка, повідомляє "Укрінформ".

"Подання на Онищенка ми ретельно вивчимо, подивимося, які причини цього подання - політичні чи кримінальні. І якщо там є кримінал і зловживання, ми будемо приймати рішення", - сказав Ляшко.

Він зауважив, що у цій справі 85 сторінок матеріалів. Він пообіцяв особисто прочитати всі 85 сторінок і вже потім приймати рішення.

Крім того, Ляшко зауважив, що з поданням на Онищенка має бути подання і на Кононенка, про якого всім розповів екс-міністр Айварас Абромавичус.

Зазначимо, подання про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Олександра Онищенка внесено в парламент. Подання надійшло до парламенту в четвер уранці, 16 червня. До парламенту прибув антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

Як повідомлялось, генпрокурор Юрій Луценко сьогодні, 16 червня, направив на розгляд Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Відповідний документ генпрокурор виклав на своїй сторінці у Facebook.

15 червня НАБУ передало до Генпрокуратури подання для підготовки матеріалів про зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт Онищенка.

Упродовж дня в Києві тривав обшук приміщень народного депутата.

Онищенка підозрюють у привласненні державного майна. У справі фігурує сума в 3 млрд грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 780 | Додав: adminA | Теги: літак Онищенка, арешт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]