Сб, 2024-04-20, 08:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:20
Литві, Латвії, Естонії та Чорногорії Порошенко подякував за підтримку
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Порошенко подякував Литві, Латвії, Естонії та Чорногорії за підтримку.

Президент Петро Порошенко провів зустріч із міністрами оборони Литви, Латвії, Естонії і Чорногорії та подякував їм за позицію країн щодо України.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Порошенко висловив вдячність міністрам оборони Литви, Латвії, Естонії і Чорногорії за рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Також глава держави подякував за тверду позицію Литви, Латвії, Естонії та Чорногорії щодо невизнання анексії Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", - йдеться у повідомленні.

Він наголосив, що участь парадних розрахунків цих країн разом з українськими підрозділами у військовому параді з нагоди Дня Незалежності - "це важлива демонстрація нашої єдності і солідарності перед обличчям спільних викликів".

Президент також обговорив з керівниками оборонних відомств ситуацію на Донбасі і стан імплементації безпекового блоку Мінських домовленостей.

Порошенко відзначив фінансову, технічну та гуманітарну допомогу, яка надається урядами цих країн як на двосторонній основі, так і в рамках відповідних трастових фондів НАТО. Було окремо відзначено програми лікування та реабілітації поранених в АТО українських воїнів.

Глава держави у свою чергу привітав Чорногорію з нещодавнім набуттям повноправного членства в НАТО.

Співрозмовники також обговорили широке коло питань розвитку відносин у військово-технічній сфері та зміцненні оборонного потенціалу нашої держави в умовах протидії агресії РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: Естонія, підтримка, Чорногорія, латвія, Порошенко, литва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]