Сб, 2024-04-20, 11:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:34
Литвин прикупив Раді новий "Мерседес" за 200 тис дол у розпал "жорсткої економії"
Інші останні Економічні новини

Під час дії урядової постанови про економію бюджетних коштів у парламентській автобазі з'явився новий автомобіль марки "Мерседес" за 200 тисяч доларів. Про це стало відомо з "Вісника державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Так, завдяки чинній редакції закону про держзакупівлі, парламентська автобаза була змушена опублікувати в тендерній документації увесь актуальний перелік із восьми "Мерседесів".

З-поміж автомобілів 1998-2003 років випуску знайшовся новий - броньований "Мерседес", який з’явився на балансі парламентської автобази у 2011 році у час дії урядової постанови про економію бюджетних коштів.

Проте за словами джерела з оточення спікера Ради Володимира Литвина, зараз він не користується новим "Мерседесом". Спікер нібито трохи поїздив, але з початком урядової грози новий броньовик поставив у гараж.

Водночас, 6 березня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що "уряд продовжує дотримуватися політики жорсткого обмеження витрат на утримання апарату державного управління".

За його словами, всі витрати з державної казни будуть жорстко контролюватися. "Будь-які спроби посадовців порушити "правило жорсткої економії" будуть припинятися, а винні – притягатися до відповідальності", - заявив Азаров.

Цікаво, що Литвин раніше виступав проти купівлі чиновниками дорогих автомобілів, "оскільки це невчасно". "Коли влада сьогодні говорить про те, що зараз дуже складно, коштів не вистачає, щоб реалізувати всі соціальні програми і одночасно витрачають такі гроші, то ніякі пояснення, навіть найбільш вагомі, не сприймаються. Я повинен сказати, що такі питання несвоєчасні", - зазначив Литвин.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: Раді новий Мерседес за 200 тис дол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]