Чт, 2024-04-18, 05:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
Литвину опозиція обіцяє великі проблеми - за підпис під "мовним" законом
Інші останні Політичні новини
Опозиція не збирається проводити масові акції протесту через те, що спікер Володимир Литвин все ж таки підписав "мовний" закон. Про це заявив заступник голови партії "Свобода" Андрій Мохник, пише "КоммерсантЪ-Укриана".

"Голодування не є адекватною відповіддю. Ми не можемо кидатися й говорити - завтра ми виходимо, і буде щось", - сказав він.

"Ми повинні подумати й знайти відповідне рішення", - додав Мохник.

"Поки ж що я можу констатувати одне: Литвин поставив підпис, і це тепер його проблема. Ми йому ці проблеми забезпечимо", - пообіцяв він.

Раніше "Батьківщина" заявила, що подала до суду на Литвина й першого віце-спікера Адама Мартинюка у зв'язку з порушенням процедури ухвалення "мовного закону".

Нагадаємо, що голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав закон про засади державної мовної політики, який розширює застосування російської мови на регіональному рівні. Закон вже відправлено на підпис президенту України Віктору Януковичу.

3 липня Верховна Рада прийняла закон "Про засади державної мовної політики", що викликало хвилю протестів по всій Україні. Опозиція заявляла, що закон ухвалено з істотними порушеннями. Закон дозволяє використовувати російську мову в офіційному діловодстві в регіонах, в яких не менш як 10% жителів говорять цією мовою.

4 липня голова Верховної Ради Литвин подав у відставку. Він звинуватив свого першого заступника Адама Мартинюка в тому, що той його "підставив" у питанні ухвалення мовного закону.

6 липня Верховна Рада відмовилася внести до порядку денного питання про відставку Литвина з посади голови парламенту. Того дня Литвин заявив, що не підпише закону про засади державної мовної політики.

Вчора, 30 липня, на позачерговій сесії Верховна Рада відмовилася задовольнити заяву Литвина про звільнення з посади голови ВР. Також парламент відмовився внести уточнення до закону "Про засади державної мовної політики", які запропонував Литвин.

Крім того, Верховна Рада розглянула 4 постанови, внесені депутатами від опозиції, про скасування мовного закону, проте жодний документ не набрав необхідної кількості голосів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: опозиція, мовним законом, Литвину, проблеми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]