Пт, 2024-03-29, 10:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:25
Лівадійський палац-музей відвідала внучка Вінстона Черчілля
Інші останні Новини з регіонів України
У вересні Лівадійський палац-музей відвідала внучка колишнього прем'єр-міністра Великобританії Вінстона Черчілля леді Селія Сандіс, повідомляє "Новости Крыма".

Вона з цікавістю оглянула зали палацу, де в лютому 1945 року під час Кримської (Ялтинської) конференції її дід разом з двома іншими лідерами країн - переможців у Другій світовій війні, Йосипом Сталіним і Франкліном Рузвельтом, приймали доленосні рішення, що визначили хід світової історії на наступні 50 повоєнних років.

Потрібно відзначити, що це вже не перше відвідування Лівадійського палацу представниками нащадків Черчілля. У травні 2007 року під час свого приїзду в Крим Лівадійський палац-музей відвідала молодша дочка Вінстона Черчілля леді Мері Соамс. У Лівадійському палаці за три роки до цього, в 2004 році, на основі матеріалів, переданих Фондом Черчілля і Міністерством закордонних справ та у справах співдружності Великобританії було відкрито Меморіальний кабінет-бібліотека Вінстона Черчілля. Мері Соамс була дуже зворушена тим фактом, що в Меморіальному кабінеті-бібліотеці висить найулюбленіше фото батька.

"Це був один з його найулюбленіших знімків. Я бачу, що ви до мого батька ставитеся з великою любов'ю", - були її слова.

Леді Селія Сандіс також побувала в Меморіальному кабінеті-бібліотеці Черчілля, де серед книг, переданих в дар Лівадійського палацу, знаходяться декілька книг, написані самою Селією Сандіс про свого легендарного предка.

У складі делегації з 15 осіб, що супроводжували внучку Черчілля, знаходився учасник міжнародних наукових конференцій в Лівадійському палаці, британський історик, який подарував палацу кілька своїх книг, г-н Манго Мелвін. Він провів невелику лекцію, присвячену британській зовнішній політиці і британській делегації у період роботи Кримської конференції 1945 року.

Науковими співробітниками Лівадійського палацу в цей день була представлена ​​експрес-виставка, присвячена візиту до палацу в 2007 році леді Мері Соамс.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1051 | Додав: adminA | Теги: Лівадійському палаці-музеї, внучка Вінстона Черчілля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]