Пт, 2024-04-26, 01:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
Лівійці поїхали допомагати Сирії скинути Асада. Від ООН вимагають дій
Інші останні Новини світу

США і Німеччина закликають Раду Безпеки ООН до рішучих дій проти Сирії.

Посол США в ООН Сьюзі Райс заявила, що час для таких дій настав, повідомляє Бі-Бі-Сі.

У свою чергу представник Німеччини Петер Вітті закликав ООН не стояти осторонь.

Заяви західних дипломатів прозвучали після накладення санкцій проти Сирії з боку Ліги арабських держав та публікації доповіді ООН, в якій містяться повідомлення про порушення прав людини під час придушення антиурядових виступів.

Раніше в понеділок США і Європейський Союз закликали Сирію негайно припинити насильство і створити умови для мирної і демократичної передачі влади.

У Сирію для боротьби з режимом Асада прибули сотні лівійських добровольців

Близько 600 добровольців з Лівії прибули днями через територію Туреччини до Сирії, щоб долучитися до Сирійської вільної армії, що веде боротьбу проти режиму президента Башара Асада.

Як повідомляє у вівторок, 29 листопада, арабський інтернет-сайт "Ар-рай аль-Арабі" з посиланням на джерело в лівійському керівництві, добровольці кинулися в Сирію після заяви лідера Перехідної національної ради (ПНР) Лівії Мустафи Абдель Джаліля про підтримку сирійських повстанців, передає РИА "Новости".

Раніше повідомлялося, що представники сирійської опозиції і нової влади Лівії в жовтні провели серію секретних переговорів у Стамбулі і Тріполі, на яких обговорили постачання в Сирію зброї, фінансову допомогу і відрядження добровольців на допомогу повстанцям.

"Зараз у Лівії двері для добровольців, які бажають надати допомогу сирійській революції, відчинено", - сказало джерело.

Нова влада Лівії ставиться до керівництва Сирії вкрай вороже, зазначає "Ар-рай аль-Арабі". Ті повстанці, що прийшли до влади в країні звинувачують Дамаск у підтримці колишнього лівійського режиму, постачанні зброї і боєприпасів, відправленні найманців.

Лівія стала першою країною, яка офіційно визнала сирійську національну раду, що об'єднала у своїх рядах більшість опозиційних партій і організацій Сирії, як єдиного законного представника сирійського народу.

Кілька місяців тому перебіжчики з сирійської армії в прикордонних з Туреччиною районах сформували так звану Сирійську вільну армію, загони якої вступали в збройні сутички з урядовими військам. Її найгучнішою акцією став напад минулого тижня на комплекс будівель розвідувальної служби ВПС Сирії в передмісті Дамаска.

За останніми даними, Європейський Союз має намір посилити економічні санкції проти Сирії за те, що сирійські сили правопорядку вчинили злочини проти людяності в ході жорстокого придушення антиурядових маніфестацій.

Раніше ЛАД оголосила про введення пакету економічних санкцій проти Сирії у відповідь на відмову Дамаску прийняти спостерігачів від організації. Санкції передбачають припинення авіасполучення з Сирією, заборону на в'їзд на територію країн-членів ЛАД низки сирійських офіційних осіб, припинення всіх операцій з Центробанком і Комерційним банком Сирії, заморожування фінансових активів режиму, інвестиційних проектів та комерційних контрактів з урядом.

Крім того 22 листопада, Генасамблея ООН з ініціативи європейських країн і за підтримки США схвалила резолюцію з осудом влади Сирії за порушення прав людини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1045 | Додав: nowyny | Теги: Сирія, Асад, ООН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]