Ср, 2024-04-24, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Людей, які готували вибух біля посольства США, поліція Туреччини затримала
Інші останні Новини світу
Турецька поліція ліквідувала осередок міжнародної терористичної угруповання "Аль-Каїда", члени якої мали намір здійснити вибух біля посольства США в столиці країни Анкарі, повідомляє РИА "Новости".

За підозрою в підготовці теракту співробітники антитерористичного підрозділу поліції в лютому затримали в містах Стамбулі і Чорлу 12 осіб, у тому числі вісьмох громадян Туреччини, двох азербайджанців і двох чеченців, громадянство яких не уточнюється. У підозрюваних було вилучено 22 кілограма вибухових речовин.

За даними слідства, крім американського дипломатичного представництва в Анкарі, затримані також мали намір підірвати один з музеїв і синагогу в Стамбулі.

Будівля посольства США в Анкарі стало метою терористичної атаки 1 лютого цього року, коли бойовик терористичної марксистської угруповання "Партія/Фронт звільнення турецького народу" підірвав біля американського диппредставництва вибуховий пристрій потужністю близько шести кілограмів у тротиловому еквіваленті. Жертвами теракту став співробітник охорони посольства, кілька людей отримали поранення. Загинув і сам підривник. У лютому у Туреччині за підозрою у теракті біля посольства США було затримано 50 осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: Люди, поліція Туреччини, вибух біля посольства США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]