Ср, 2024-04-24, 03:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:01
Люди прийшли захищати свій позов проти Януковича
Інші останні Політичні новини
Біля Вищого адміністративного суду  у понеділок, 10 вересня, стоїть черга у сто чоловік. Майже всі з них пенсіонери. Намагаються потрапити у канцелярію, щоб зареєструвати свою скаргу на дії суду, що відмовився розглядати позов опозиції щодо визнання дій президента протиправними.  Канцелярія працює до 13.00.  До цього часу дві сотні людей встигають подати заяви.

Одночасно із приміщення суду виносять коробки із півтора мільйонами підписів людей, що прийняли участь у акції "Україна проти Януковича".  Складають їх до мікроавтобусу. На кожній коробці наклейка із перекресленим портретом Януковича у короні.  У п'ятницю, 6 вересня, канцелярія суду відмовилася  їх приймати.

"Дайте мені пістолета і я буду стрілять! Хай  тільки скажуть в кого. Зараз підпишу позов, мені вже нічого не страшно в моєму віці.  Що вони мені зроблять? Пенсію добавлять? Я роблю це заради своїх онуків", - каже 60-річна Євгенія Павлюкова. Тримає у руці папірець із запитом до голови Вищого адміністративного суду Ігоря  Темкіжева. Там має написати своє ім'я та поштову адресу.

Люди починають збиратися біля будівлі суду вже о 10.00.  Через тридцять хвилин  вся вулиця Московська майорить прапорами Об'єднаної опозиції "Батьківщина". В  акції протесту беруть участь дві сотні людей. Тримають також  транспаранти із малюнками мавп та написом "Правосуддя в Україні" та репродукцію картини фламандського художника, на якій з судді заживо здирають шкіру за прийняття незаконного рішення. Скандують "Банду - геть", "Юлі - волю", "Олексєєнко - ганьба".

Об 11.00  біля дверей суду з'являється нардеп-"бютівець" Юрій Одарченко. Біля нього стоять нардепи - "нунсівці" Ксенія Ляпіна та Руслан Князевич.

"Суддя Олексієнко чинить незаконно. За це порушення його треба звільнити з посади", - каже Одарченко та передає слово колезі по Верховній Раді.

"Суд залишив без розгляду більше ніж триста тисяч звернень громадян. Не будьте байдужими - у нас залишився останній шанс" , - каже Ляпіна і закликає людей підписати скаргу на дії суду.

"Їхня відмова не ґрунтується на законі. Суддя написав у своїх ухвалі, що ми не надали доказів протиправності дій президента. На 700 сторінках ми виклали докази того, в чому полягає протиправність його дій. Він приймав укази, які не мав приймати, підписував закони, які не приймалися більшістю. Ухвала свідчить про страх суду взагалі розглядати будь-які справи проти Президента", -  каже  керівник юридичного департаменту штабу Об'єднаної опозиції 33-річний Павло Петренко.

О 12.00 приносять пластиковий білий стіл, на який кладуть стос звернень та ручки із логотипом Об'єднаної опозиції. Люди починають штовхатись, щоб встигнути підписати.

Стоять до 13.00, бо в канцелярії перерва на обід. За годину зареєструвати свої скарги встигають майже дві сотні людей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: Люди, позов проти Януковича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]