Чт, 2024-04-25, 17:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:19
Луценко бачить аналогію в питанні помилування себе і Тимошенко
Інші останні Політичні новини
Юрій Луценко вважає, що президент має достатньо можливостей, щоб помилувати Юлію Тимошенко. Про це він заявив після зустрічі з Петом Коксом і Олександром Кваснєвським, передає "Українська правда".

"Ми говорили (з Коксом і Кваснєвським), як припинити політичні репресії, а також про зусилля щодо сприяння ратифікації євроінтеграційних законів", - заявив Луценко.

За його словами, євроінтеграції України перешкоджає законодавство України і "величезний камінь під назвою в'язниця для Тимошенко".

Луценко також зазначив, що бачить стовідсоткову аналогію в питанні помилування себе і Тимошенко.

"Я знаю, що комісія (щодо помилування при президенті) буде посилатися на різність випадків і буде говорити, що у неї (Тимошенко) не завершені всі справи. Але законом не передбачена така норма, що помилування неможливо через існування інших справ", - сказав політик.

На його думку, також не проблема те, що Тимошенко не відсиділа половину терміну.

"Конституція не обмежує в цьому плані главу держави, решту рамок задає президент. Він може їх звузити або розширити", - підкреслив опозиціонер.

Говорячи про свої найближчі плани, Луценко сказав, що планує у четвер, 25 квітня, їхати на лікування до Польщі. Водночас він не зміг спрогнозувати, як надовго він там залишиться.

"Але я не хочу багато говорити на цю тему. Я не Брежнєв і не Сталін, щоб моє комюніке висіло на всіх форумах", - зазначив Луценко.

Він припустив, що лікування триватиме близько місяця. У Польщі він буде лікувати проблеми зі слухом у найкращих лікарів, яких йому порадили поляки, а потім візьметься за лікування внутрішніх органів.

На запитання, чи поїде він до Відня, Луценко сказав, що така можливість тільки розглядається.

"У мене там є знайомі лікарі, які лікували мого сина. Вони запропонували свою допомогу. Але це ще тільки попередньо. Можливо, в Польщі також є хороші фахівці, і я залишуся там", - зазначив він.

Раніше захисник Тимошенко Сергій Власенко висловив переконання, що рішення про помилування екс-прем'єра залежить тільки від Віктора Януковича.

Як повідомлялося, 19 квітня ряд українських дипломатів попросили президента Віктора Януковича звільнити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

18 квітня жінки-народні депутати від опозиції також передали Віктору Януковичу клопотання про помилування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Клопотання до Адміністрації президента особисто передали народні депутати Людмила Денісова, Ірина Луценко, Лілія Гриневич, Марія Матіос та Олександра Кужель.

Луценко не думав, що руки його опонентів такі довгі

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сподівається скоро відновити свою активність у Facebook.

"Я не думав, що руки моїх опонентів настільки довгі, що доберуться до самого Цукерберга", - пожартував політик.

Луценко сказав, що зараз його команда веде переговори зі Східно-європейським офісом Facebook, щоб відновити акаунт.

У той же час екс-міністр попросив журналістів на час відсутності його в соцмережі допомогти йому в спілкуванні з громадянами.

Коментуючи інцидент з фальшивою новиною про звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко, політик нагадав, що акаунта в Твіттері у нього немає.

Як відомо, 15 квітня в мережі зареєстрували офіційну сторінку екс-міністра. Однак вже ввечері того ж дня її закрили.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: тимошенко, помилування себе, Аналогія, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]