Пт, 2024-03-29, 12:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:19
Луценко - Януковичу й Лавриновичу оголошено підозру
Інші останні Кримінальні новини

Екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу повідомили про підозру у захопленні влади.

Про це інформує генеральний прокурор України Юрій Луценко у Facebook вранці 6 вересня.

Департамент спеціальних розслідувань ГПУ розслідує справу щодо "конституційного перевороту" 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення у неконституційний спосіб повноважень президента України за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту і уряду, йдеться у повідомленні.

"На підставі зібраних доказів повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 КК України екс-президенту Януковичу та екс-міністру юстиції Лавриновичу у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні – Верховної Ради – зміни чинної Конституції через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації", – написав Луценко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: підозра, янукович, лавринович, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]