Пт, 2024-03-29, 07:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:43
Луценко - Конституційний суд дозволив внести євроінтеграцію в Конституцію
Інші останні Політичні новини

Конституційний суд України надав позитивний висновок до президентського законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо інтеграції України в Євросоюз і НАТО.

Про це заявила представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко у четвер в кулуарах парламенту, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

"Точна інформація: 14-ма голосами - більшістю голосів суддів Конституційного суду - було прийнято позитивне рішення щодо того, що норми змін до Конституції, запропоновані президентом Порошенко, відповідають чинній Конституції. Тому вони можуть бути підтримані парламентом", - сказала вона.

20 вересня Верховна рада включила до порядку денного сесії і направила до Конституційного суду президентський законопроект (№9037) про внесення змін до Основного закону щодо закріплення стратегічного курсу України на членство в Європейському Союзі і НАТО.

Остаточно зміни до Конституції про закріплення курсу України до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу можуть бути ухвалені наприкінці зими або весною, заявляв раніше спікер парламенту Андрій Парубій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 745 | Додав: adminA | Теги: євроінтеграція, Конституційний суд, конституція, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]