Пт, 2024-04-19, 00:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:32
Луценко поділився враженнями від життя за ґратами
Інші останні Політичні новини

Екс-міністр внутрішній справ Юрій Луценко поділився враженнями від перебування в колонії. Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

За його словами, нове місце ув’язнення сильно відрізняється від СІЗО

"З одного боку – відчутно кращі умови: замість бетонного мішка камери на 9 кв метрів, заповненої віковим смородом і цілодобовим собачим гавкотом, тут – цивілізоване приміщення із нормальними ліжками, санвузлом, кухнею. І головне – вільна можливість виходу на свіже повітря у дворик 12 на 3 метри", - повідомив він.

"Найбільшою позитивною емоцією в перший вечір перебування у колонії було нічне небо із зорями, на які я вперше за 20 місяців дивився без ґрат", – додав Луценко.

За його словами, режим колонії значно суворіший - підйом о 6-й ранку, і до відбою о 10-й вечора лежати на ліжку чи навіть на лавці – заборонено.

"Задовбує не це, а та атмосфера, яку створюють наповнені власною значущістю "шістки", що постійно наїжджають зі столиці, збуджуючи переляканий місцевий персонал установи. Вся їхня активність чітко вкладається у невмирущий радянський Закон Клізми. Правило перше: кожна піпетка хоче стати Клізмою. Правило друге: все робиться через зад", - зазначив Луценко.

Він повідомив, що йому проводив лекцію лейтенант про необхідність праці як методу перевиховання і пропонував пройти стажування на швейній машині для пошиття брезентових рукавиць.

"Але потім він пояснив, що вакансій у швейному цеху немає і тому наш загін, напевно, буде клеїти конверти", - повідомив екс-міністр.

Він також додав, що до нього довели вимогу припинити розмови по телефону на політичні теми.

"Особливо підкреслено, щоб я не говорив про Януковича, Партію регіонів і мафію. Чудесний логічний ряд, чи не так?" - зіронізував він.

Неможливість говорити по телефону йому пояснили проведенням ремонту

"Не знаю, як можна відремонтувати систему, яка пропускає розмову про апетит нашого пса Босса (теж із Донецька:)), але вмить розриває зв'язок при згадці Януковича", - додав він.

"Після цього служиві виконали ще одну важливу місію – отримали для замовника відео із коротко стриженим Луценком, який миє шваброю підлогу. Успішно виконане завдання було відзначено на природі, про що свідчило масове вживання "Орбіту" зранку в понеділок", - розповів Луценко.

Луценко також готується до майбутнього заяви про порушення ст.110 Кримінально-виконавчого кодексу ("засудженим надається право на телефонні розмови без обмеження їхньої кількості під контролем адміністрації"), що має ознаки зловживання посадовими обов'язками керівництва установи.

Він підкреслив, що не поступиться

"Я, звичайно, хотів би вийти на волю, бо перебування у таборі в першу чергу є покаранням моєї сім'ї. При цьому я готовий відсидіти від дзвінка до дзвінка весь термін, але ні на сантиметр не прогнуся перед мафією".

27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі.

Крім того, 17 серпня Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у службовій недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів стосовно водія Валентина Давиденка і засудив до 2 років обмеження волі.

Екс-міністра затримали 26 грудня 2010 року, відтоді він перебував у Київському СІЗО.

31 серпня Луценка етапували в Менську колонію в Чернігівській області для відбування покарання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1058 | Додав: nowyny | Теги: Луценко, життя за ґратами | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]