Пт, 2024-04-19, 15:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:59
Луценко розповів, хто може першим залишити коаліцію. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко спрогнозував, що після місцевих виборів у коаліції, окрім "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту", залишаться фракції "Самопоміч" і "Батьківщина", а Радикальна партія Олега Ляшка може піти своїм політичним шляхом.

Про це Луценко заявив в ефірі "5-го каналу".

"Ця сесія була суперуспішною, ми прийняли реформаторських законів більше, ніж будь-яка Верховна Рада будь-якого скликання за такий же період, але з іншого боку, двигун реформ, яким є парламент, став уже сповільнюватися. Місцеві вибори спокушають політиків займатися партійною пропагандою замість державотворення. Це є проблема", - сказав Луценко.

Він зазначив, що перед місцевими виборами бажання набрати додаткових 10 сільських голів може затьмарити голову і призвести до втрати державності.

"На жаль, багато хто з наших колег не тільки говорить, але вже й діє в ВРУ задля того, щоб сподобатися розчарованому і втомленому електорату - це правда", - сказав нардеп.

Він зазначив, що бажання виграти на місцевих виборах може "рознести коаліцію", однак висловив сподівання, що вона збережеться і після них.

"Я не думаю, що розпад коаліції є ймовірним, принаймні щодо "Самопомочі", котра останнім часом не завжди голосує разом з коаліцією, а частіше не голосує, ніж голосує. Але у мене є внутрішня впевненість у тому, що ми віримо в одні ідеали і йдемо до однієї мети, хоча шляхи часто бачаться різні. Стосовно радикалів Ляшка - на жаль, з самого початку їхнє розуміння ліберальних реформ було радикально іншим. Він з'явився у коаліції як представник Майдану, і вважалося, що це здорова тенденція... Але з часом шукати спільне стало ліньки. Кожен лідер став наголошувати на тому, що він знає виключний рецепт, як діяти, - заявив Луценко.

Луценко вважає, що чимало із числа нардепів у нинішній Верховній Раді діє так, аби сподобатися розчарованому і стомленому електорату.

"Юлія Володимирівна Тимошенко послідовно піднімає свій політичний рейтинг, на цей момент – успішно. Я дуже сподіваюся, що, отримавши серйозний результат на місцевих виборах, вона повернеться до командної гри – в коаліції", - зазначив він.

Геращенко: проблеми в коаліції пов'язані із втручанням зовнішніх сил

Адміністрація президента України втручається в роботу Верховної Ради, що перешкоджає стабільній діяльності всередині парламентської коаліції.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Що стосується ситуації всередині коаліції, то, безумовно, якщо би в роботу парламенту, навпаки, не втручалися зовнішні сили, в тому числі з боку Адміністрації президента, то парламент працював більш стабільно", - сказав Геращенко.

Народний депутат вважає, що стабільна робота нинішньої коаліції необхідна для уникнення нових виборів у Верховну Раду вже в цьому році.

"Я думаю, що іншого шляху, крім цієї коаліції, яка у нас є, зараз немає. Ще одних виборів в цьому році країна не перенесе", - зазначив нардеп.

Раніше Луценко заявляв, що коаліція зараз перебуває в суперкризовому стані. Він зазначив, що "грецька хвороба популізму" все гостріше позначається в роботі коаліції.

А зовсім нещодавно народний депутат Єгор Соболєв (фракція "Об'єднання "Самопоміч") заявив, що парламентської коаліції, фактично, немає.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: залишити коаліцію, Луценко, перший | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]