Сб, 2024-04-20, 03:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:46
Луценко в реанімації, але "Беркуту" просить не мститися. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини
Екс-міністра внутрішніх справ України, лідера руху "Третя Українська республіка" Юрія Луценка шпиталізували в одну зі столичних клінік після сутички з бійцями "Беркута" вночі проти суботи, 11 січня, біля будівлі Святошинського РВВС, повідомляє прес-служба "Третьої Української республіки".

"Юрій Луценко госпіталізований в одну із столичних клінік. За попередньою інформацією, після зробленої томографії лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, три підшкірні гематоми і наклали на голові шов завдовжки 3 см. Зараз політик перебуває в реанімації. Він у притомному стані", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, вночі проти суботи Луценко з дружиною зайшли до одного з автобусів із "беркутівцями" і попросили їх дотримуватися закону і діяти у відповідності до всіх відомчих інструкцій.

"Вони більше години вмовляли правоохоронців відкрити обличчя, знявши маски, а також пред'явити посвідчення, щоб люди бачили своїх кривдників. Однак "беркутівці" відмовилися від такого кроку. Після спілкування з правоохоронцями Луценко залишив автобус. Люди почали розгойдувати заповнений спецназівцями автобус, що налякало останніх, і вони почали бити людей", - повідомляє "Третя Українська республіка".

За словами дружини Луценка Ірини, екс-міністр став між силовиками і людьми, щоб запобігти сутичці.

"Юра, як міністр внутрішніх справ, став між людьми і "беркутівцями", щоб перешкодити кровопролиттю. "Беркутівці" раптово почали нещадно бити його по голові... Розбили на обличчі окуляри. Він упав, знепритомнів, тільки тоді вони перестали його бити", - повідомила Луценко. За її словами, Луценкові було завдано близько десяти ударів кийками.

Луценко повідомила, що чоловік просить не мститися за нього "Беркуту", бо "ці хлопці самі залякані, вони звичайні виконавці".

Як повідомлялося раніше, вночі проти суботи на проспекті Перемоги в Києві, де активісти Автомайдану блокували автобуси з бійцями "Беркута", внаслідок сутички постраждав лідер руху "Третя Українська республіка" Юрій Луценко.

Прокуратура відкрила провадження за перевищення повноважень "Беркутом"

Прокуратура Києва почала кримінальне провадження після повідомлень ЗМІ про застосування сили "беркутівцями" біля Києво-Святошинського суду і щодо отримання тілесних ушкоджень Луценком.

"За повідомленнями про застосування сили працівниками спецпідрозділу "Беркут" біля Києво-Святошинського суду, а також щодо отримання тілесних ушкоджень громадянином Луценком на проспекті Перемоги, 109, прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за статтею "Перевищення службових повноважень". В рамках розслідування слідчі прокуратури встановлять об'єктивну картину події на території суду, а також у подальшому поблизу Святошинського райвідділу міліції", - повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

У прокуратурі підкреслили, що в даний час офіційні заяви про побиття людей працівниками міліції до прокуратури не надходили, слідство розпочато за ч.2 ст.365 КК України за інформацією, наявною в ЗМІ.

Водночас слідчі міліції за тими ж таки подіями почали кримінальні провадження за фактом хуліганства з боку мітингувальників, незаконного втручання в діяльність суду, а також опору працівникам міліції.

10 січня фігурантам "васильківської справи" присудили по 6 років ув'язнення. Після оголошення вироку в приміщенні Києво-Святошинського районного суду виникла бійка між працівниками міліції та активістами, які прийшли на судове засідання.

Під час сутичок, що сталися у суді, міліція побила двох народних депутатів - Едуарда Леонова та Юрія Бублика.

Трохи пізніше "автомайданівці" заблокували три автобуси з "Беркутом" на проспекті Перемоги. У конфлікт втрутився лідер руху "Третя Українська республіка" Юрій Луценко - і був побитий силовиками, зазнавши закритої черепно-мозкової травми.

Близько 20 беркутівців постраждали в сутичках із мітингувальниками

Міліція відкрила декілька кримінальних проваджень за фактами хуліганства, насильства щодо правоохоронців і втручання в діяльність судових органів після подій біля Києво-Святошинського суду. У сутичках з мітингувальниками постраждали близько 20 беркутівців.

Як повідомляє управління зв'язків із громадськістю МВС України, в п'ятницю під час винесення вироку особам, яких обвинувачують у терористичному акті, група активістів на чолі з народними депутатами під прапорами ВО "Свобода" пікетували приміщення Києво-Святошинського суду. Частина з них заблокувала виїзди з внутрішнього двору суду та прилеглі вулиці, щоб не пропустити службовий автомобіль.

Під час спроби автомобіля полку конвойної служби міліції із засудженими виїхати за територію суду мітингувальники почали агресивно поводитись. "Радикально налаштовані активісти кидали в бік приміщення суду та в службовий автомобіль пляшки з водою та каміння, блокуючи при цьому рух авто. Незважаючи на вимоги правоохоронців припинити порушення громадського порядку, окремі активісти продовжили перешкоджати руху авто, намагаючись при цьому спровокувати конфлікт із співробітниками міліції", - йдеться в повідомленні.

Для забезпечення безперешкодного проїзду службового автомобіля співробітники спецпідрозділу "Беркут" відтіснили мітингувальників від авто, створивши коридор для його проїзду. Розпочалась штовханина. Водночас невідомі, кидаючи каміння у бік правоохоронців, пошкодили скло автомобіля полку конвойної служби міліції.

В результаті неправомірних дій активістів був пошкоджений фасад будівлі суду. Крім того, під час зачитування вироку судді плеснули в обличчя невідомою речовиною, стверджують у міліції.

У результаті таких дій близько двох десятків працівників "Беркута" дістали різних ушкоджень. Одного з них госпіталізували з переломом ноги.

Нині розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів). За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п’яти років, нагадали в МВС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1105 | Додав: adminA | Теги: Беркуту просить не мститися. ВІДЕО, Луценко, реанімації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]