Пт, 2024-03-29, 17:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:40
Лукашенко розповів, як треба боротися з "революціями через соцмережі"
Інші останні Новини світу

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявив, що в його країні знайшли способи протидії "революції через соціальні мережі", не блокуючи Інтернет, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Коли спецслужби певних країн спробували розгорнути так звану революцію через соціальні мережі, ми знайшли інформаційні способи протистояти їм, нічого не перекриваючи в Інтернеті", - заявив Лукашенко, зазначивши, що "на вудку провокаторів клюнули небагато".

"І надалі всі повинні знати: якщо на нас нападуть - ми будемо захищатися. І повірте, зуміємо себе захистити", - наголосив президент, виступаючи в п'ятницю, 9 грудня, в Мінську на з'їзді Бєларуського республіканського союзу молоді.

За його словами, "за кожними діями проти нашої країни стоять конкретні ділки, з великим грошовим мішком і озброєні найсучаснішою зброєю, в тому числі засобами масової інформації".

Лукашенко наголосив, що в Бєларусі ніхто не збирається обмежувати Інтернет: "Більше того, ми робимо Інтернет все більш доступним. Але досягненнями техніки, на жаль, користуються всі, у тому числі заводії бунтів, комп'ютерні шахраї і терористи".

Тому, продовжив він, "ми повинні захищати наші мережі, як це роблять у всіх країнах світу, від хакерів, терористів і погромників". "Ми в цьому дуже розраховуємо на вас", - сказав Лукашенко, звертаючись до учасників з'їзду.

Президент Бєларусі заявив, що протистояти "революції через соціальні мережі" вдалося "завдяки двом десяткам молодих хлопців, які прийшли і зробили свою справу".

Лукашенко також зазначив, що будь-яка революція починається з прекрасних слів і завжди закінчується грандіозним обманом: "Бунт і революція - це не зміна влади, це - руйнування самої держави". Він зазначив, що в Бєларусі "є простий спосіб поміняти і владу, і президента - вибори". "Через вибори народ дає владу, через вибори народ вправі її забрати", - сказав президент.

Нагадаємо, нещодавно Рада міністрів Бєларусі підготувала проекту закону про внесення змін і доповнень до закону "Про масові заходи". Правила проведення масових заходів оновлено, заходи відповідальності їхніх учасників стали суворішими, а співробітники силових відомств отримали широкі права.

Зокрема, Радмін хоче прирівняти до пікетування "спільну масову присутність громадян у заздалегідь обумовленому громадському місці (зокрема просто неба) і встановлений час для здійснення заздалегідь певної дії або бездіяльності, організовану (зокрема через глобальну комп'ютерну мережу Інтернет або інші інформаційні мережі) для публічного висловлювання своїх громадсько-політичних настроїв або протесту".

Передували такому рішенню "мовчазні" акції протесту, які відбувалися в Бєларусі з початку червня. Незадоволені керівництвом країни громадяни, чиї дії координуються через соціальні мережі, виходили на вулиці без транспарантів і гасел.

Тим не менше, бєларуська міліція заздалегідь оточувала місця, де мають зібратися протестувальники, і затримувала багатьох з них.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1109 | Додав: adminA | Теги: Бєларусь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]