Пт, 2024-03-29, 15:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:30
Львів до Євро-2012 відкриє меморіал тоталітаризму
Інші останні Новини з регіонів України
У Львові відкриють Меморіальний комплекс тоталітарних режимів "Територія терору". Сьогодні міська рада затвердила містобудівне обґрунтування на проектування та влаштування музейного комплексу, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Музейний комплекс розташовуватиметься у Львові на території колишньої "Пересильної тюрми №25" (на проспекті В'ячеслава Чорновола).

Концепцією музейного комплексу передбачено облаштування "алеї тоталітаризмів", "колонади тиранів", "стіни пам'яті", залізничної колії, "вагона-телятника", карти ГУЛАГу, дерев'яних бараків, сторожової вежі та інших об'єктів типового концентраційного табору.

За словами мера Львова Андрія Садового, влада міста має намір відкрити комплекс до проведення фінальної частини Євро-2012.

"Ми зобов'язані до початку чемпіонату Євро-2012 відкрити першу частину цього музейного комплексу. Цей проект надто важливий для нас, щоб затягувати його реалізацію", - зазначив Садовий.

Раніше у Львові планували встановити меморіальний комплекс, присвячений дітям, замордованим НКВС у тюрмах міста у 1950-1951 роках, за матеріалами: УНІАН .

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1341 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]