Чт, 2024-04-25, 02:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
Мадриду глава Каталонії пригрозив голосуванням за незалежність, якщо не буде діалогу
Інші останні Новини Європейського Союзу

Лідер Каталонії Карлес Пучдемон відповів на ультиматум Мадрида, заявивши, що Каталонія негайно проголосить незалежність, якщо центральний уряд у Мадриді продовжить перешкоджати діалогу та продовжить репресії.

Текст листа глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона до іспанського прем’єра Маріано Рахоя наводить іспанське видання El Mundo.

Термін ультиматуму Мадрида завершився у четвер о 10:00 за місцевим часом. У листі Пучдемон непрямо зізнається, що минулого тижня він не проголосив незалежність Каталонії.

"10 жовтня парламент провів сесію для оцінки підсумків референдуму і його наслідків, і я запропонував призупинити дію народного мандату", - написав Пучдемон.

У листі Пучдемон нагадав, що заморозив декларацію незалежності задля діалогу, який Мадрид, однак, відхилив.

"Я запропонував провести зустрічі, але цього не сталося", - написав він.

Пучдемон також критикує іспанський уряд за ув’язнення двох ключових громадських активістів Каталонії – "репресивне рішення", у якому він звинуватив Іспанію.

У останньому параграфі листа він попередив про можливе голосування у парламенті щодо незалежності Каталонії, якщо діалогу не буде, а репресії – продовжаться.

1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. За інформацією каталонської влади, понад 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

10 жовтня глава уряду Каталонії підписав декларацію незалежності, але призупинив її дію, закликавши Мадрид до діалогу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 677 | Додав: adminA | Теги: діалог, мадрид, голосуванням за незалежність, глава Каталонії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]