Чт, 2024-04-25, 22:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:54
Мадриду Меркель заявила про підтримку єдності Іспанії
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтвердила свою підтримку єдності Іспанії на тлі загрози проголошення незалежності каталонськими сепаратистами.

Про це вона заявила в розмові з прем'єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм, повідомив у понеділок речник німецького уряду Штеффен Зайберт, інформує The Local.

 У телефонному дзвінку на вихідних Меркель підтвердила свою підтримку єдності Іспанії. Обидві сторони обмінялися думками про те, як в рамках конституції може бути посилений діалог всередині Іспанії, заявив Зайберт.

Минулого тижня Зайберт відмовився коментувати поліцейське насильство, в результаті якого сотні каталонців отримали поранення. Він також повідомив, що Меркель не намагається бути посередником між сторонами в іспанській суперечці.

Нагадаємо, Франція заявила, що не визнає Каталонію, якщо регіональний уряд впровадить одностороннє проголошення незалежності від Іспанії.

Нагадаємо, у Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 740 | Додав: adminA | Теги: мадрид, підтримка єдності Іспанії, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]