Пт, 2024-04-19, 19:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:33
Магера: "Опоблоку" в Харкові законно відмовили в реєстрації
Інші останні Політичні новини

Харківська обласна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатам у депутати Харківської обласної ради від місцевої організації партії "Опозиційний блок" на законних підставах.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Нагадаю, що грошова застава з рахунку цієї організації не виплачувалася на рахунок Харківської обласної виборчої комісії безготівковим шляхом. Кошти були сплачені на рахунок ТВК іншим суб'єктом - фізичною особою, хоча і керівником місцевої організації цієї партії. Тому поділяю правову позицію ТВК, що була відсутня грошова застава в розумінні статті 44 Закону України "Про місцеві вибори". До речі, це тільки одне з п'яти підстав, за якими було прийнято мотивовану постанову ТВК про відмову в реєстрації кандидатів", - зазначив він.

Магера висловив жаль, що ЦВК "безпідставно скасувала відповідну постанову ТВК і припинила достроково повноваження всього складу Харківської обласної виборчої комісії".

"Голосував проти проекту постанови ЦВК з цього питання і виклав окрему думку в протоколі засідання Центральної виборчої комісії 9 жовтня 2015, оскільки вважаю прийняте рішення помилковим", - підсумував він.

Нагадаємо, 9 жовтня ЦВК розпустила Харківську обласну територіальну виборчу комісію за нібито незаконну відмову в реєстрації списку "Опоблоку" до Харківської облради. Також ЦВК вирішила сформувати до 12 жовтня нову обласну виборчу комісію і зобов'язала нову комісію зареєструвати список кандидатів від "Опоблоку".

Раніше повідомлялося, що "Опозиційний блок", куди входять переважно колишні функціонери "Партії регіонів", буде перейменовано у "Партію розвитку та миру" і має намір виграти у 8 областях.  

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 847 | Додав: adminA | Теги: Опоблок, відмова реєстрації, харків, Магера | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]