Сб, 2024-04-20, 14:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:24
Майбутня коаліція вже має 226 голосів, але не зачиняє "двері"
Інші останні Політичні новини

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко сподівається, що наступного тижня процес переформатування коаліції завершиться. Про це вона заявила в ефірі "5 каналу".

"На сьогодні, наскільки я уже розумію з останньої інформації, майбутня коаліція (з двох учасників) уже нараховує 226-228 голосів. Я маю надію, що наступного тижня цей процес буде завершено. Із позафракційних депутатів, які вийшли чи виключені були з інших фракцій, або які не входили до жодної фракції, були мажоритарниками, і які, до речі, голосували зі старою коаліцією, будуть сформовані, добавлено кількість депутатів, які будуть входити або до БПП, або "Народного фронту", - сказала вона.

Зі слів Луценко, у БПП мають надію, що депутати з інших політичних сил "проявлять свою державницьку позицію" і у складі коаліції буде більше, ніж дві фракції.

"Це не означає, що двері закриваються. Ми пропонуємо і "Батьківщині", в першу чергу, і "Самопомочі", постійно ми зустрічалися з ними, і з "радикалами" ми говоримо про те, що хто хоче нести відповідальність за країну, хто не хоче її розбалансувати, хто не хоче відкинути її на наступні позачергові вибори, прошу дуже, робота є, план дій є ...

Ми маємо надію, що все-таки депутати проявлять свою державницьку позицію і коаліція буде більше, ніж з двох фракцій. Але, звичайно, якщо цього не відбудеться, якщо будуть подальші розмови про перевибори, буде сформована нова коаліція із двох фракцій", - зауважила нардеп.

У свою чергу народний депутат з фракції "Батьківщина" Сергій Власенко заявив, що фракції "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" не хотіли чути позицію "Батьківщини". Про це він заявив на телеканалі "112 Україна", коментуючи вихід своєї політичної сили з коаліційних переговорів.

За його словами, фракції "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" не цікавить ідеологічна складова коаліції.

"Нам сказали про те, що "ні" (вимогам "Батьківщини". - ред.), нам сказали: "Люди, нас це не цікавить", ми тут хочемо поділити портфелі між собою, і нас не цікавить взагалі ідеологічна складова. А прем'єрська фракція взагалі каже: "А ми вважаємо, що та політика, яку проводив уряд, правильна".

Після того, як ми побачили, що в цьому переговорному процесі ми просто говоримо різними мовами і намагаємося достукатися до глухого й сліпого, який нас не бажає ні бачити, ні чути, так само, як і українських громадян, то ми сказали, добре, ми більше переконувати ці дві великі фракції не будемо", - заявив нардеп.

Нагадаємо, 18 лютого спікер Верховної Ради Володимир Гройсман оголосив про вихід фракції "Батьківщина" з коаліції. Також зі складу коаліції вийшла "Самопоміч" та РПЛ.

Останнім часом переговори щодо формату коаліції велись із Радикальною партією Олега Ляшка, однак на засіданні Ради 29 березня було оприлюднено заяву, якою "радикали" відкликають свої підписи під коаліційною угодою.

Фракція "Батьківщина" висунула вимоги для повернення в коаліцію, які 29 березня обговорювалися на терміновому засіданні фракції "БПП "Солідарність".

Того ж дня в Адміністрації президента намагалися зібрати коаліцію, не вдаючись до послуг Юлії Тимошенко.

30 березня було оголошено про долучення до фракції БПП нардепа Ірини Суслової, обраної за списками "Самопомочі", згодом у БПП увійшли позафракційні народні депутати Павло Кишкар і Віктор Кривенко.

2 квітня президент Петро Порошенко висловив сподівання, що вихід України з політичної кризи шляхом формування нової коаліції відбудеться найближчим часом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 734 | Додав: adminA | Теги: коаліція, двері, 226 голосів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]