Чт, 2024-03-28, 23:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Майдан планують розігнати
Інші останні Політичні новини
Лідер громадської організації "Спільна справа" Олександр Данилюк заявив, що до центру Києва стягують велику кількість правоохоронців. У зв’язку з цим він припускає, що намагатимуться розігнати Євромайдан, написав активіст у своєму Facebook.

"Увага! Перепост! До центру Києва стягують велику кількість (тисячі) "беркутівців" та бійців внутрішніх військ. Будуть пробувати розганяти", – заявив Данилюк.

"Хто планує сьогодні чергувати вночі – збір о 20.00 в інформаційному наметі "Спільної справи" (Хрещатик, навпроти Прорізної)", – оголосив він.

Лукаш заявила, що силовики мають право застосовувати силу

Міністр юстиції Олена Лукаш вважає, що акції протесту, які проходять в Україні проти дій влади і за євроінтеграцію, мають "яскраво виражений насильницький характер". Про це вона сказала на брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляють "Українські новини".

"Останні події в Україні свідчать про те, що окремі акції не відповідають загальноприйнятим європейським нормам і спрямовані на прояв насильства", - вважає Лукаш.

Вона підкреслила, що мирні акції повинні мати на меті мирні цілі, а на мітингах, які проходять тепер, звучать заклики до блокування доріг, захоплення адмінбудівель і повалення чинної влади.

На її думку, все це свідчить про те, що ці акції не можна розглядати як мирні, і правоохоронці повинні діяти відповідно.

Після цього Лукаш зачитала більш як 10 статей Кримінального кодексу, під які, на її думку, підпадають дії учасників та організаторів мітингів, які проходять тепер в Україні.

Крім того, міністр навела приклади з англійського та німецького законодавства щодо покарання за несанкціоновані акції протесту.

Вона підкреслила, що, відповідно до європейської практики, і українські правоохоронці мають повне право застосовувати силу задля припинення незаконних дій мітингувальників.

У міліції твердять, що не планують розгін Майдану: ніяких додаткових сил, просто ротація

У МВС вкотре запевняють про відсутність у міліції будь-яких планів розгону мітингувальників на Майдані Незалежності в Києві.

Про це повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю МВС України, коментуючи появу повідомлень деяких інформагентств про те, що МВС стягує у центр Києва додаткові сили міліції у зв'язку з можливим розгоном мітингувальників у центрі столиці.

"У зв'язку з цим МВС повідомляє, що наразі ніяких додаткових сил міліції в центр Києва не направляють. Це чергова ротація правоохоронців, які чергують у центральній частині столиці для забезпечення охорони громадського порядку", - наголосили у МВС і закликали ЗМІ "не маніпулювати громадською думкою та перевіряти достовірність інформації в офіційних джерелах".

Нагадаємо, на Майдані Незалежності з 21 листопада 2013 року й донині тривають акції протесту проти влади через припинення курсу євроінтеграції України та побиття активістів "беркутівцями".

10 грудня 2013-го правоохоронці вночі здійснили спробу розчистити Майдан і прилеглі вулиці від барикад мітингувальників, а також знести їхні намети, та протестувальники за активної підтримки киян зуміли вистояти й не допустити цього.

Нагадаємо, у Штабі національного спротиву оголосили мобілізацію на Майдані на 15 січня, оскільки "влада активізувала провокативні дії". Про це на брифінгу у понеділок, 13 січня, заявив комендант – депутат Андрій Парубій, передали у прес-службі "Батьківщини".



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: Майдан планують розігнати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]