Пт, 2024-04-19, 05:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:10
Майдан штурмує виїзну Київраду
Інші останні Столичні новини - новини Києва
9.30. Секретар Київради Галина Герега закрила сесію Київради через 10 хвилин після відкриття. За її словами, в таких умовах Київрада працювати не може, і тому вона запропонувала закрити засідання, незважаючи на пропозиції депутатів оголосити перерву.

Після цього в залі пролунав гімн, і Герега без коментарів залишила залу, де проходило засідання. Представників ЗМІ запросили на брифінг. До зали, де проводилося засідання, зайшли близько 20 народних депутатів від "Свободи" і "Батьківщини". Вони вимагають пояснити, чому їх не пускали на засідання.

Як пояснив представник фракції "УДАР" у Київраді Андрій Странніков, ніякого конфлікту та вибивання дверей не планувалось. Народні депутати лише хотіли виступити перед депутатським корпусом Київради і висловитись щодо його легітимності, а також з окремих питань порядку денного. Але зачинені двері та охорона спричинили цей конфлікт, сказав він.

Отже, у вівторок депутати Київради не розглянули жодного питання порядку денного. Вони встигли лише взяти за основу цей порядок. На засіданні Київради у президії поряд з Герегою також перебував в. о. голови КМДА Анатолій Голубченко. Закриваючи сесію, Герега звернулася до Голубченка з проханням організувати розслідування з приводу зриву сьогоднішнього засідання сесії Київради.

У порядку денному на вівторок було лише п’ять проектів рішень. Вони стосувалися вирішення бюджетних питань, приведення деяких нормативних актів у відповідність до змін у законодавстві та прийняття звернення депутатів Київради до киян.

9.20. За втручання людей у жилетах з написом "Народний депутат України" столи і кордон міліції між журналістами та депутатами Київради було прибрано. До будівлі Солом`янської РДА, на четвертий поверх зайшли кілька чоловіків, які вимагають від охорони пустити їх до зали, де відбувається засідання Київради.

Чоловіки одягнуті у жовті жилети з написом "Народний депутат України", але охорона їх не пускала до зали. Згодом виявилося, що двері зачинені зсередини. Тоді із застосуванням сили двері було виламано. Люди в жилетах разом із журналістами зайшли у залу, де засідає Київрада.

Депутати Київради вимагають від секретаря Київради Галини Гереги оголосити перерву. Під будівлю Солом`янської РДА прийшли близько 300 людей, які вимагають виборів Київради. Вони тримають прапори "Батьківщини", "УДАРу", ВО "Свобода", а також великий плакат з написом "Ідіть геть!".

9.15. У Солом`янській райдержадміністрації журналістів відокремили від депутатів кордоном міліції, що унеможливлює спілкування.

9.10. Працівники Державтоінспекції заблокували в’їзди і виїзди на Майдан у Києві, принаймні з одного боку. Про це повідомляє журналіст Оксана Коваленко у своєму Twitter.

"ДАІ заблокувала в’їзди і виїзди на Майдан, принаймні з одного боку. Не пустили ПТС-ку каналу "1+1", - написала вона. "З Михайлівської площі теж не пускають великі машини на Майдан", - додає журналіст.

9.00. Колона на чолі з депутатом Олександром Бригинцем рушила від Київської міської держадміністрації у бік Солом’янської райдержадміністрації. Про це повідомляє прес-служба депутата.

Водночас, ВО "Свобода" у Twitter повідомляє, що Солом'янську РДА, де має пройти "виїзне засідання" Київради, "охороняють орли Захарченка".

"На місці народні депутати від опозиції, зокрема "свободівець" Андрій Іллєнко. Перед РДА розгортається пікет", - повідомляє партія Олега Тягнибока.

А журналіст Мустафа Найєм у Twitter пише, що "готується провокація" поблизу Севастопольської площі. "Там уже стоять хлопці НІБИТО від "Свободи" - хочуть влаштувати бійку на засіданні КМДА", - пише він.

Станом на 8.40 журналістів відокремили від депутатів кордоном міліції, що унеможливлює спілкування. Журналістів і депутатів збирають на 4-му поверсі будівлі Солом'янської РДА. Водночас депутати Київради збираються у залі засідань у правому крилі будівлі, а представників ЗМІ - в окремому приміщенні у лівому крилі, повідомляє УНІАН.

07.38. Депутати Київради від провладних фракцій у вівторок планують прийняти звернення до киян, перерозподілити понад 200 млн грн. і запровадити збір з киян, які здають квартири. Крім цього, планується з бюджету Києва надати 130 млн грн. для бюджетників, зокрема лікарів і вчителів, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Народний депутат із фракції "Свобода" Андрій Іллєнко заявляє, що нинішній склад Київської міськради нелегітимний і "не представляє киян", і "ніякої Київської міської ради немає". Тому, за його словами, опозиція, народні депутати й кияни вимагатимуть "припинити цей фарс".

Нагадаємо, з 2 червня, коли завершилися повноваження Київської міської ради, представники опозиційних фракцій у Київраді не беруть участі в сесіях і пікетують засідання.

23 грудня секретар Київради Галина Герега підписала розпорядження про скликання 24 грудня пленарного засідання сесії Київської міської ради з метою термінового розгляду невідкладних питань забезпечення життєдіяльності міста Києва.

У зв'язку з тим, що будівлю Київради й Київської міськдержадміністрації з 1 грудня зайняли учасники Євромайдану, сесію вирішили провести в приміщенні Солом’янської райдержадміністрації.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: Майдан штурмує виїзну Київраду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]