Сб, 2024-04-20, 06:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:15
Майдан влаштував "козацькі забави" з битами. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини
10:00. Активісти Майдану йдуть пікетувати ГПУ. Колона активістів вирушила пікетувати будівлю Генпрокуратури України. Про це написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook народний депутат Олександр Бригинець.

9:50. Столичні правоохоронці закликали учасників акцій "не йти на поводу у провокаторів, які підбурюють людей до активних протиправних дій". Про це йдеться в повідомленні ВЗГ ГУМВС у Києві.

За словами міліціонерів, "останнім часом в мережі Інтернет періодично з’являються повідомлення з посиланням на окремих лідерів як політичних партій, так і громадських організацій, висловлювання яких підпадають під ознаки ряду кримінальних правопорушень".

9:30. Кияни та гості столиці відзначили спокійно Різдво Христове, обстановка в місцях проведення масових акції також була миролюбною. Як розповіли в прес-службі київської міліції, ніяких серйозних злочинів, інцидентів, надзвичайних подій за минулу добу не сталося.

У центрі Києва також різдвяні заходи також не були затьмарені інцидентами. Між тим, у міліції повідомили, що у вівторок один учасник Євромайдану звернувся до міліції з повідомленням про те, що його побили та облили зеленкою. Пізніше молодий чоловік відкликав свою заяву.

07:00. Активісти Євромайдану намітили "тур по міністерствах, де сидять упирі". Про це повідомили в Громадській секторі Євромайдану. Зокрема, на 10:00 призначено пікетування МВС з вимогою прискорити розслідування нападу на журналістку Тетяну Чорновол.

О 12:00 відбудеться акція у МОЗ. Там активісти вимагатимуть припинити тиск на лікарів журналістки.

"У справі про побиття Тетяни Чорновол від МВС не було новин з 30 грудня. Чим займається слідча група протягом цих 10 днів? Очевидно, все, що могли сказати на допитах підозрювані, вони вже сказали. Таким чином, замовник, або посередник замовника злочину слідству відомий, або вже і затриманий. У таких резонансних справах дуже важливо інформувати громадськість про хід розслідування", - йдеться в повідомленні.

Також на Євромайдані висловили впевненість, що МОЗ "в особі Раїси Богатирьової" тисне на керівництво приватної клініки "Борис", де перебуває на лікуванні Чорновол. "Намагаються зробити так, щоб ті вигнали її на вулицю, не долікувавши. Причини - визнати стан жертви побиття задовільним, щоб справу не змогли кваліфікувати, як побиття з тяжкими тілесними ушкодженнями", - повідомили в прес -службі.

01:20. Народний депутат України (фракція "Батьківщина") Арсен Аваков заявляє, що проти учасників та активістів Автомайдану готуються провокації. "Отримали чергову інформацію про підготовку провокацій проти учасників та активістів Автомайдану . Основний напрямок атаки - дискредитація і порушення кримінальних справ, через підкидання в автомобілі наркотичних засобів і нелегальної зброї".

7 січня, 23.45. У Києві активісти з націоналістичними гаслами влаштувати пікет під рестораном у центрі Києва, який, за їхніми даними, належить наступнику Олександра Попова – Анатолію Голубченку. За словами активістів ВО "Свобода", вони здійснювали мирну ходу Києвом під назвою "Козацькі забави", передає Радіо "Свобода".

При цьому більшість учасників була в масках і з бейсбольними битами.

На розі бульвару Лесі Українки та вулиці Кутузова активістів взяв у кільце "Беркут" під приводом того, що неподалік розбили вітрину. Невдовзі по переговорах оточення зняли, але "беркутівці" їхали за групою активістів двома автобусами й патрульним автом.

Учасники акції влаштували протест біля дорогого ресторану "Егоїст", стверджуючи, що він належить "регіоналові" Анатолієві Голубченку, заступникові голови КМДА і тимчасовому керівникові Києва на час усунення з посади Олександра Попова.

Стіни ресторану обмалювали написами й обклеїли наклейками на кшталт "Купуючи тут, ви підтримуєте Партію регіонів" чи "Увага, власність бандитів". "Беркут" споглядав це, не втручаючись.

7 січня, 20.40. У Києві на Майдані Незалежності, де близько 4 тис. учасників Євромайдану продовжують святкувати Різдво, частково відновили освітлення, повідомляє 5-й канал.

7 січня, 19.30. На Майдані Незалежності вимкнули вуличне освітлення та підсвітку будівель. Про це повідомляє прес-служба Штабу національного спротиву.

"Після того, як 6 січня влада дала команду вимкнути на Майдані світло тисячам киян і гостям міста, які прийшли сюди цілими родинами, щоб зустріти Святвечір, сьогодні, на саме Різдво, влада пішла ще далі, наказавши вимкнути світло також на прилеглих до Майдану вулицях", - йдеться у повідомленні.

"Ми знаємо, хто несе відповідальність за провокації із знеструмленням. Це наступник Олександра Попова на посаді керівника київської влади Анатолій Голубченко, а також голова Шевченківської райдержадміністрації Сергій Зімін", - йдеться у заяві.

У Штабі нацспротиву звернулися із застереженням до Голубченка та Зіміна.

"Категорично радимо вам прямо зараз дати команду повернути світло, а ще краще особисто приїхати до рубильника і увімкнути світло київській громаді, яка сьогодні стоїть на Майдані і інтереси якої ви повинні захищати. В іншому разі, у вас є всі шанси повторити долю вашого колишнього начальника Олександра Попова, який нестиме відповідальність за побиття дітей на Майдані, а ви, панове Голубченко і Зімін, за те, що знущалися з тих, хто вийшов на захист цих дітей", - сказано у заяві.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження" країни.

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і встановили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Того ж дня головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут", заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Було знищено блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.

11 грудня близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

Вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

14 грудня генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за кривавий розгін Євромайдану покарають заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Янукович підписав указ про відсторонення всіх трьох на час проведення розслідування.

22 грудня народне віче на Євромайдані у Києві ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації "Народне об'єднання "Майдан".

29 грудня учасники Народного віче "Солідарність проти терору" схвалили новий програмний маніфест ВО "Майдан". Найближчим часом активісти Євромайдану планують домогтися звільнення та реабілітації всіх заарештованих за участь в акціях протестів, припинення терору, погроз, морального і фізичного тиску на учасників мирного спротиву, звільнення всіх політичних в'язнів.

6 січня опозиційні лідери заявили, що Майдан не розходитиметься після Різдва, і він буде не просто стояти, а й діяти. У найближчих планах, зокрема, короткочасні страйки.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: козацькі забави з битами. ВІДЕО, євромайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]