Пт, 2024-04-19, 13:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:13
Майже 300 українських біженців прийняла Польща
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

 Польща прийняла майже 300 біженців з України, які вирішили виїхати через напружену ситуацію у східних областях.

Про це повідомили у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України.

Зокрема, за даними відомства, українські прикордонники майже щодоби фіксують поступове збільшення потоку біженців на західному кордоні.

Так, прикордонники Мостиського загону протягом вихідних у пункті пропуску "Шегені", що на українсько-польському кордоні, оформили документи 23 громадян України, які попросили статус біженців у Польщі. Із них 3 сім’ї з дітьми, жителі міст Краматорськ, Луганськ, Донецьк та Антрацит. Причиною виїзду з України є відсутність належних умов та безпеки у регіоні проживання через все ширші бойові дії. Частина громадян повідомляє також про погрози помсти та переслідувань від проросійськи налаштованих громадян, зазначили у прикордонній службі.

Отже, через загрозливу ситуацію, яка склалася в Україні, польською стороною було прийнято 299 осіб, з яких 292 громадянина України, 1 громадянин Єгипту та 6 громадян Росії, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляла прес-служба Державної прикордонної служби України, майже щодоби прикордонники Мостиського загону пропускають через західний кордон України до Польщі громадян, які хочуть отримати статус біженців у цій країні. Всього ж з 20 березня Польща прийняла 266 осіб, з яких 260 - громадяни України, 1 громадянин Єгипту і 5 росіян.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 910 | Додав: admin | Теги: біженці, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]