Чт, 2024-04-25, 18:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:46
Майже 3,5 тисячі охочих стати нардепами звернулися в ЦВК
Інші останні Політичні новини
За 15 днів виборчого процесу Центральна виборча комісія отримала документи 3 тисяч 432 осіб для реєстрації в мажоритарних округах.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

З них, зокрема, 1 тисяча 715 самовисуванців в мажоритарних округах та 1 тисяча 717 висуванців від політичних партій в мажоритарних округах.

Лише упродовж останнього дня реєстрації – 13 серпня – ЦВК прийняла документи для реєстрації кандидатами у мажоритарних округах від 357 осіб. Із них: 238 осіб – самовисуванці, а 119 осіб в мажоритарних округах висунули 10 політичних партій, передає "Українська правда".

Також 13 серпня прийнято виборчі списки кандидатів і відповідні документи для подальшої реєстрації в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від трьох політичних партій.

Зокрема, від Соціалістичної партії – 156 осіб, Української Національної Асамблеї – 172 особи, політичного об’єднання "Рідна Вітчизна" – 106 осіб, Партії Зелених – 78 та "Народно-трудового союзу України" – 17 осіб.

У ЦВК підозрюють, що окремі кандидати реєструють своїх так званих технічних помічників. Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера розповів: "Є підстави підозрювати, що окремі кандидати реєструють своїх так званих технічних помічників, і кількість кандидатів може бути вкрай-вкрай велика".

До цього Магера заявляв, що "технічні" партії висувають своїх кандидатів у мажоритарних округах для того, щоб брати участь у формуванні виборчих комісій.

"Закон говорить про те, що виборчі комісії, окружні й дільничні, формуються з числа зокрема представників політичних партій – суб’єктів виборчого процесу. Для того щоб стати суб’єктом виборчого процесу, достатньо висунути хоча б одного кандидата-мажоритарника", - розповів він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: нардепами, ЦВК, 5 тисячі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]