Чт, 2024-04-25, 00:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
Майже мільйон працездатних безробітних людей в Україні
Інші останні Економічні новини
За січень–серпень 2012 року зареєстровано 1 млн 318,1 тис незайнятих громадян, повідомив представник Державної служби зайнятості Віталій Рябуха.

Станом на 1 вересня вакансій у базі даних державної служби зайнятості було 82,1 тис.

Найбільше вакансій для робітників - 37,9 тисячі. 32 тисячі робочих місць є для службовців. Для людей без спеціальної підготовки - 12,2 тисячі вакансій, передає УНІАН.

Згідно з даними, які оприлюднив Віталій Рябуха, статус безробітного мали 997,5 тисячі українців. Більшість з них - 827,8 тисячі - отримували допомогу.

"Чисельність громадян, працевлаштованих за направленням служби зайнятості в період з січня по серпень сягнула 522 тис осіб", - повідомив Рябуха.

Представник Державної служби зайнятості додав, що є постійний попит на кваліфікованих робітників.

"У країні постійний попит на кваліфікованих робітників з інструментом, таких як слюсарів, фрезерувальників, малярів, мулярів, штукатурів та інших", - сказав Віталій Рябуха.

Раніше повідомлялось, що майже кожен п'ятий українець у віці від 15 до 24 років ніде не працює і не навчається. Цю статистику наводив перший заступник міністра соцполітики України Василь Надрага.

"В Україні кожна третя молода особа, охоча працювати, не може цього зробити. Результати деяких соцопитів навіть стверджують, що п'ята частина вже переконалася в тому, що десь може прикласти свої сили. З одного боку, таким є природний хід речей. З іншого боку - через кілька років покоління 55-річних піде на пенсію і виникне величезний розрив в обсязі трудових ресурсів України. Він миттєво позначиться на прирості ВВП і доходах більшості жителів країни. Щоб цього не відбулося, діяти потрібно вже сьогодні", - вважає автор.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: мільйон працездатних безробітних лю, Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]