Пт, 2024-03-29, 15:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
МакКейн обіцяє санкції українській владі: ухвалимо одноголосно
Інші останні Політичні новини
Американський сенатор Джон МакКейн пообіцяв, що резолюція, подана на розгляд Сенату США про санкції щодо осіб, причетних до насильства на мирних акціях в Україні буде схвалена.

Говорячи про те, які шанси має резолюція на схвалення, він запевнив: "Вона буде схвалена – швидко і одноголосно", повідомляє "Українська правда".

"Резолюція закликає поважати право людей у ненасильницький спосіб виражати свої погляди. Ми підтримаємо їхні зусилля у напрямку демократії. І якщо уряд практикуватиме й надалі репресії, мають бути розглянуті санкції – проти осіб та організацій, які завинять у злочинах проти людяності, які порушують права людини", - зазначив один з авторів резолюції, поданої на розгляд Сенату США.

Сьогодні вранці донька лідера опозиції Євгенія Тимошенко та заступник голови партії "Батьківщина", Голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Григорій Немиря провели зустріч з сенатором США Джоном Маккейном.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо ситуації в Україні та шляхи виходу з неї.

Євгенія Тимошенко повідомила про позицію Юлії Тимошенко щодо бажаних шляхів і механізмів мирного виходу з політичної кризи.

У свою чергу сенатор поінформував Євгенію Тимошенко про стан розгляду ситуації щодо можливості введення персональних санкцій проти найвищих посадових осіб режиму Віктора Януковича, включаючи причетних до політично мотивованого переслідування і ув'язнення Юлії Тимошенко та причетних до побиття і неодноразових спроб розгону мирних демонстрантів на Майдані у Києві.

Джон Маккейн також повідомив, що сьогодні до України приїде його колега сенатор Кріс Мерфі і підкреслив, що Демократична та Республіканська партії США мають спільні погляди щодо ситуації в Україні.

"Ми на боці народу України", - підкреслив він.

Крім того, Сенатор передав слова міцної підтримки та солідарності Юлії Тимошенко.

У зустрічі також взяли участь Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт та захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

В той же час міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що на сьогоднішній день немає підстав для введення санкцій стосовно окремих українських чиновників з боку міжнародного співтовариства.

"Я, як міністр закордонних справ, на сьогоднішній день не бачу таких підстав", - заявив він.

Глава МЗС також відзначив, що наразі офіційні особи Євросоюзу і США не ставлять питання щодо санкцій, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Більш того, для того, щоб вводилися санкції, потрібні дуже вагомі підстави - це порушення фундаментальних прав і свобод людини, порушення основ міжнародного права", - відзначив він.

Як відомо, напередодні група сенаторів представили проект резолюції, у якій закликали уряд США розглянути питання про санкції щодо українських чиновників у разі подальшого насильства щодо мирних демонстрантів.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: санкції українській владі, одноголосно, Маккейн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]