Пт, 2024-03-29, 17:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
Макрон - ЄС має захищати компанії від американських санкцій проти Ірану
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Європейський Союз повинен захищати компанії ЄС, які ведуть справи з Іраном, від американських санкцій.

Про це він сказав перед самітом ЄС-Західні Балкани у Софії, повідомляє Reuters.

Він висловив стурбованість з приводу заяви французької нафтової компанії Total, яка не виключила, що залишить іранський ринок після того, як Вашингтон вийшов з ядерної угоди.

Макрон висловив розуміння щодо рішень великих компаній, які прагнуть захистити свої продажі в США, але додав, що ЄС має підтримати невеликі компанії, які готові вести бізнес в Ірані.

"Міжнародні компанії, що мають інтереси у багатьох країнах, роблять власний вибір відповідно до власних інтересів. Вони повинні продовжувати мати цю свободу ", - сказав він.

"Але важливо те, що компанії, особливо середні, які, можливо, менш піддаються впливу інших ринків, американських або ще якихось, можуть вільно робити цей вибір", – додав він.

Франція, за словами Макрона, підтримала пропозиції Європейської комісії щодо захисту та компенсації європейським компаніям, які можуть постраждати від санкцій США через торгівлю з Іраном.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 755 | Додав: adminA | Теги: Макрон, захист, компанії, американські санкції, Іран, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]