Пт, 2024-04-19, 20:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:45
Маніфестацію противників прем'єра іспанська поліція, орудуючи кийками, розігнала
Інші останні Новини світу
Сутички поліції з демонстрантами, які вимагають відставки прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя, сталися вночі проти п'ятниці, 19 липня, в Мадриді, передає "Ассошіейтед Пресс".

Тисячі протестувальників перекрили кілька вулиць у центрі іспанської столиці в районі, де розташовується штаб-квартира правлячої Народної партії. Учасники акції вимагали відставки Рахоя, який виявився замішаним у скандал про фінансові зловживання. Для розгону маніфестантів правоохоронці використовували гумові кийки. За даними агентства, постраждалі є з обох сторін протистояння.

З такими ж вимогами у цей день кілька тисяч протестувальників вийшли на вулиці в Барселоні.

Скандал в Іспанії розгорівся після свідчень колишнього скарбника Народної партії Луїса Барсенаса, взятого 27 червня за рішенням суду під варту. Він розповів газеті El Mundo про доходи, які керівництво партії отримувало протягом майже 20 років у вигляді виплат від приватних компаній. Видання також виклало знімки сторінок із зошита, в якій Барсенас вів облік "сірих" виплат за 1997-1999 рік.

За цими документами Рахой, що був у той час міністром в уряді Аснара, нібито отримав 7 мільйонів песет у 1997 році, 4,2 мільйони в 1998-му і 4,2 мільйона в 1999 році. При цьому закон з 1995 року забороняє членам уряду отримувати будь-які додаткові доходи. До сьогоднішнього дня жодних пояснень від прем'єра і його соратників по партії опозиція не отримала.

Сам Рахой 15 липня заявив, що не збирається йти у відставку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: іспанська поліція, маніфестацію противників прем'єра, кийками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]