Пт, 2024-03-29, 16:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:54
Марширувати Хрещатиком комуністи остереглися
Інші останні Політичні новини
Представники Компартії відмовилися від проведення 7 листопада ходи по Хрещатику в Києві, щоб уникнути сутичок із силами націоналістів, повідомляє УНІАН з посиланням на заяву одного з лідерів КПУ Георгія Буйка.

Отож на одному кінці центральної вулиці української столиці проходить святкування - біля пам'ятника Леніну розмістилися прихильники Компартії, а на другому - поминання жертв режиму: представники ВО "Свобода" займають Майдан Незалежності.

Як відомо, члени КПУ відзначають 95-ту річницю Жовтневої революції.

Раніше комуністи мали намір пройти по Хрещатику до Європейської площі з нагоди чергової річниці революції.

"Однак у зв'язку з поточною ситуацією і можливими провокаціями націоналістичних сил, було прийнято рішення провести акцію на Бессарабській площі", - повідомив Буйко.

Вранці 7 листопада на Бессарабській площі зібралися близько 500 прихильників КПУ. Вони тримають червоні прапори, біля пам'ятника Леніну розгорнули транспарант з написом "Повернемо країну народу".

На площі встановлено ​​невелику сцену, де плануються виступи лідерів та активістів партії. По периметру розташувалася значна кількість співробітників міліції.

Як передає кореспондент "Української правди", біля пам'ятника Леніну звучать пісні, прихильники КПУ тримають червоні прапори.

Нагадаємо, раніше партія ВО "Свобода" подала заявку на проведення о 9.00 на Майдані Незалежності акції вшанування пам'яті жертв комуністичного режиму.

Як повідомила столична Державтоінспекція, у зв'язку з акціями комуністів і "свободівців" можливі тимчасові обмеження в русі автотранспорту в центрі міста.

"Державтоінспекція столиці звертається до всіх водіїв з проханням по змозі обмежити свої поїздки центральною частиною міста, а саме до Бессарабської площі. Також пропонуємо можливі шляхи об'їзду: площа Толстого - вул. Толстого - вул. Скоропадського - вул. Басейна - вул. Шовковична; вул. Інститутська - вул. Шовковична - вул. Басейна - вул. Еспланадна - вул. Саксаганського - вул. Червоноармійська - вул. Толстого", - повідомила прес-служба ДАІ.

У разі пересування людей по проїжджій частині Державтоінспекція просить водіїв знижувати швидкість до мінімуму, проявляти особливу уважність і обережність, а також неухильно дотримуватися вимог сигналів регулювальників та дорожніх знаків, зокрема тимчасово встановлених.

27 жовтня Окружний адміністративний суд Києва заборонив до 12 листопада проводити будь-які масові заходи в центрі столиці.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: Хрещатиком, комуністи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]