Чт, 2024-04-18, 20:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
Масові протести проходять в Іспанії: народ вимагає відставки уряду
Інші останні Новини Європейського Союзу
У Мадриді сталися зіткнення поліції з демонстрантами, що вийшли на стихійні мітинги після того, як прем'єр Маріано Рахой в своєму телезверненні в суботу увечері спростував повідомлення про те, що він отримував неофіційну надбавку до своєї зарплати, повідомляє Газета.Ru з посиланням на Associated Press.

Аналогічні акції пройшли і в інших містах країни, відзначають в агентстві.

Виступаючи на телебаченні, Рахой пообіцяв, що опублікує дані про всі свої банківські рахунки, щоб показати неправдивість звинувачень, що з'явилися в ЗМІ, в тому, що він та інші члени правлячої "Народної партії" отримували незадекларовані гроші.

"Я міг сказати всього лише два слова: це брехня", - цитує Рахоя Reuters.

Прем'єр також заявив, що хоче, щоб у цій справі провели ретельне розслідування. При цьому він пообіцяв, що правляча Народна партія буде всіляко сприяти розслідуванню і надасть правоохоронним органам всі необхідні для цього документи.

За словами Рахоя, всі його податкові декларації будуть опубліковані в інтернеті.

Таким чином, глава іспанського уряду сподівається, що інцидент скоро буде вичерпаний.

Лідери опозиційної соціалістичної партії вимагають відставки прем'єра, а опитування показують, що підтримка "Народної партії" в суспільстві опустилася до рекордно низької позначки - 23,9%, що на 6% менше, ніж в січні, відзначають в Reuters.

Раніше газета El Paіs опублікувала матеріал, в якому з посиланням на внутрішні бухгалтерські документи Народної партії затверджувалося, що Маріано Рахой і члени його уряду на додаток до їх офіційних зарплат регулярно отримували гроші від приватних фірм, в основному будівельних.

З документів нібито витікає, що виплати проводилися в період з 1990 по 2008 рік. Рахой вперше з'являється в звітності за 1997 рік - з тих пір і до 2008 року він отримував понад 25 тис євро в рік понад офіційну зарплату.

У El Paіs стверджують, що компрометуючі файли були отримані з документів колишніх скарбників правлячої партії Альваро Лапуерто і Луіса Барсенаса - обидва вони в четвер виступили із спростуванням цієї інформації.

Стосовно Барсенаса півтора тижні тому було почато розслідування, приводом для якого стали повідомлення в ЗМІ про те, що на його рахунку в швейцарському банку опинилися 22 млн євро.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1115 | Додав: adminA | Теги: іспанія, масові протести, відставки уряду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]