Вт, 2024-04-23, 18:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:42
Масові протести з вимогою смертної кари для ґвалтівників проходять в Індії
Інші останні Новини світу
Багатотисячні масові протести проходять по всій Індії. Сьогодні на вулиці Нью-Делі вийшли студенти. Молоді люди вимагають жорстко покарати ґвалтівників 23-літньої студентки, передає РИА "Новости".

"Ми будемо продовжувати свої протести, поки наші вимоги не будуть виконані. Завтра весь Делі приєднається до нас, щоб показати владі, що кримінальна поліція не працює й Делі перетворився в столицю зґвалтувань. Наші дівчата не можуть ходити по вулицях спокійно", - сказав один з учасників акції протесту.

А вчора поліція Нью-Делі застосувала кийки, сльозоточивий газ і водомети, щоб відігнати багатотисячну юрбу від президентської резиденції. Деякі із протестуючих одержали травми, намагаючись прорватися в режимну зону через металеві загородження. У поліцію летіло каміння.

Раніше в деяких містах Індії, зокрема і в столиці, уже проходили акції протесту. Жителі вимагали підсилити заходи безпеки після групового зґвалтування студентки університету імени Джавахарлала Неру.

Напередодні влади заявили, що обвинувачення буде вимагати для злочинців довічного ув’язнення. Відзначається, що шостий учасник злочину оголошений у розшук.

Тиждень тому шість п'яних чоловіків побили й зґвалтували в автобусі 23-літню студентку. Дівчина перебуває в лікарні у важкому стані. У суботу вона дала свідчення. Всі шість злочинців арештовані. П'ятеро поліцейських, що чергували в районі, де сталася трагедія, звільнені.

У неділю вдень група молодих людей із плакатами з написом "Повісити ґвалтівників!" і "Геть корумповану поліцію!" пройшла в районі президентського палацу. Юрба намагалася пройти у бік президентської резиденції, але була зупинена. Поліція застосувала водомети.

Як сказав учасник виступу, що представився як Аріф, студенти вимагають негайно повісити учасників жорстокого зґвалтування, а також різко посилити покарання за цей злочин.

Індійський уряд раніше заявив про намір посилити покарання за зґвалтування, а також підсилити поліцейські патрулі уздовж автобусних маршрутів, якими зазвичай користуються жінки в нічний час.

Відзначимо, аналогічна проблема актуальна й для України - але навіть після звірячого зґвалтування Оксани Макар українці не вийшли на протести.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: ґвалтівників, масові протести, Індії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]