Чт, 2024-04-18, 13:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:08
Масово закладають своє майно українці. За 2012 кількість застав зросла майже на 5%
Інші останні Економічні новини
З початку 2012 року завірено близько 46 тисяч договорів застави майна, що на 20% перевищує кількість застав, завірених протягом усього 2009 року. Про це сказав Міністр юстиції Олександр Лавринович з посиланням на статистичний звіт щодо діяльності нотаріусів у першому півріччі 2012 року, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

За його словами, після кризового 2009 року, коли в Україні було нотаріально завірено рекордно низьку кількість застав, третій рік поспіль кількість договорів застави майна продовжує збільшуватися.

Кількість застав майна у 2012 році зросла майже на 5% порівняно з аналогічними показниками першого півріччя 2011 року.

Зокрема, нотаріусами було завірено 31,6 тисячі договорів застави рухомого майна (позики, що забезпечуються рухомим майном або коштовностями) та 14,2 тисячі договорів іпотеки - позики, які надаються банками під заставу нерухомості.

У 2007 році в Україні було завірено нотаріально майже 500 тисяч договорів застав майна. З них понад 229 тисяч договорів застави рухомого майна та понад 267 тисяч іпотечних договорів.

У цьому ключі варто додати, що Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров обіцяє скасувати документ щодо оцінки вартості нерухомості, який надавав можливість оцінювачам встановлювати невиправдано високі ціни. За словами прем'єра, сьогодні ФДМ і Міністерство юстиції скасують "цю безглуздість".

Відзначимо, що банкіри прогнозують активізацію й збільшення обсягів кредитування до кінця нинішнього року.

"Зараз ми спостерігаємо поступове відновлення кредитування, можливо, не таке швидке, як ми б хотіли, але позитивна динаміка проглядається. Процес охоплює юридичних осіб, потім дійде до фізичних. Вважаю, що така динаміка збережеться до кінця року, незважаючи на політичну складову, у першу чергу вибори", - сказав голова спостережної ради "Платинум Банку" Юрій Блащук.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: на 5%, своє майно, українці, 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]