Чт, 2024-04-25, 17:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:40
Матіос: мотивом вбивства Грабовського була не його профдіяльність
Інші останні Кримінальні новини

Заступник генерального прокурора України, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос відкидає професійну діяльність, як версію вбивства адвоката Юрія Грабовського, який представляв в суді інтереси російського військовослужбовця ГРУ Генштабу РФ Олександра Александрова, пише Інтерфакс-Україна.

"Мотивами вбивства адвоката Грабовського стала не його професійна діяльність. Це єдине, що я можу сказати - не його професійна діяльність, абсолютно інші мотиви", - сказав Матіос у відеоматеріалі про результат слідства у справі про вбивства Грабовського, продемонстрованому ввечері в суботу, 13 серпня.

За словами головного військового прокурора, про мотиви злочину підозрювані у вбивстві дали свідчення, підтвердивши їх, "в тому числі шляхом надання можливості огляду тих відеофайлів тортур і допиту адвоката Грабовського, які ми не можемо, відповідно до закону, надати для оприлюднення".

У продемонстрованому відеоматеріалі про результати слідства, зокрема, є відео слідчого експерименту з підозрюваним, також є інтерв'ю з головним підозрюваним Артемом Яковенком, в якому він говорить про обставини вбивства.

Крім того, в своєму матеріалі "5 канал", посилаючись на представників слідства, розповідає, що правоохоронні органи зімітували напад на конвой із затриманим для того щоб той, перебуваючи в шоковому стані, повідомив слідству достовірну інформацію.

Також в матеріалі вказується, що трьома головними версіями було вбивство адвоката з метою наживи, помста за нетрадиційну орієнтацію Грабовського і професійна діяльність адвоката.

Нагадаємо, на початку березня 2016 року з'явилася інформація про зникнення адвоката Грабовського, який захищав Александрова в українському суді.

20 березня СБУ і військова прокуратура затримали в аеропорту Одеси підозрюваного у справі про зникнення Грабовського.

Інформація про загибель Грабовського з'явилася 25 березня 2016 року. Того ж дня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Грабовський був убитий насильницьким шляхом із застосуванням вогнепальної зброї. Також, за його словами, в Одеській області був затриманий другий підозрюваний у причетності до вбивства адвоката, який вказав на місце вбивства і поховання тіла.

29 березня Матіос продемонстрував журналістам відео з матеріалів слідства, на якому Грабовський заявляє людині за кадром, що зобов'язується припинити надавати правову допомогу Александрову.

2 квітня Грабовський був похований на Лісовому кладовищі в Києві.

5 квітня заступник генпрокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що слідству вдалося встановити обставини вбивства Грабовського, і спрогнозував, що протягом 10-15 днів розслідування буде завершено.

У Національній асоціації адвокатів України вважають, що вбивство Грабовського пов'язано з його професійною діяльністю, і закликають українську владу захистити всіх адвокатів в країні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: мотив вбивства Грабовського, не його профдіяльність, матіос | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]