Ср, 2024-04-24, 21:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:14
Мечеть із парафіянами в Афганістані розбомбардували два рази поспіль
Інші останні Новини світу
Вкотре в Афганістані мирні жителі загинули від рук миротворців. Авіація міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) у неділю ранком розбомбардувала мечеть, у якій мирні афганці робили намаз, близько 15 осіб загинули, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на інформаційне агентство Пажвак.

За свідченням очевидців, на місці події загинули не менше, ніж 15 мирних афганців.

Рано вранці у районі Хасанхейль повіту Саідабад провінції Вардак бомбового удару зазнала мечеть, де мусульмани робили ранковий намаз. Коли вцілілі стали витягати з-під завалів тіла загиблих і поранених, авіація прилетіла знову й завдала повторного удару по руїнах будови.

Прес-секретар губернатора Шахідулла Шахед підтвердив агентству факт завдавання бомбового удару по мечеті, однак заявив, що точне число жертв і потерпілих буде відомо тільки після проведення ретельного розслідування інциденту.

За його словами, акція була почата згідно з наказом командування ISAF по зоні "Схід".

Представники ISAF у Кабулі стверджують, що в зазначеному районі був знищений склад зі зброєю, і ніяких бомбардувань об'єктів там не проводилося.

Відзначимо, що вбивство мирних жителів міжнародними силами - не рідкість. Приміром, торік авіація НАТО розстріляла мирних афганських жінок, які вночі збирали хмиз.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: парафіянами, мечеть, Афганістані | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]