Чт, 2024-03-28, 18:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:15
Медаль чемпіонату світу здобула олімпійська чемпіонка зі Львова
Інші останні Спортивні новини

Ледь-ледь не пробилася до фіналу. Фінальний день особистих змагань чемпіонату світу з фехтування 2014 ознаменувався для України ще однією нагородою.

До золотої медалі шаблістки Ольги Харлан приєдналася бронза, яку в скарбничку України поклала олімпійська чемпіонка Лондона 2012 шпажистка Яна Шемякіна.

У 1/32 фіналу Яна обіграла мексиканку Алежандру Тіран (15:8), далі вибила з боротьби свою подругу по команді Олену Кривицьку (14:13), після здобула перемогу над японкою Аяка Шимоукава (6:4), а чвертьфіналі перемогла спортсменку з Гонконгу Ман Вай Конг (9:8). У півфіналі суперницею Яни, інформує Національна федерація фехтування, стала італійка Росселла Ф'ямінго, добре знайома українським аматорам фехтування по київському етапу кубка світу серед юніорів «Золоті ворота» 2008 і 2009 років, на яких італійка завоювала спочатку бронзову, а потім уже й золоту нагороди.

Втім, із часів «Золотих воріт» Росселла вже неабияк набила руку й у дорослому фехтуванні й напередодні чемпіоната світу в Казані займала 9 позицію у світовій класифікації. До рахунку 4:4 суперниці йшли укол в укол, але далі перевагу захопила італійка й до середини третього трихвилинного раунду вже відірвалася від Яни на 3 уколи – 9:6.

Однак перевага Ф'ямінго тривала недовго й за хвилину до закінчення третьої «трьоххвилинки» Яна зрівняла рахунок – 10:10. Далі Росселлі вдалося нанести 2 уколи 12:10, а Яні буквально на останніх секундах основного часу зрівняти рахунок – 12:12. Згідно з правилами шпажного фехтування, у випадку, коли рахунок рівний, а основний час закінчився, між суперниками випадковим образом розігрують пріоритет і додають хвилину додаткового часу.

У випадку, якщо за додаткову хвилину ніхто із суперників не наносить укол, то виграє той, на чиїй стороні пріоритет. Сьогодні пріоритет був на боці Шемякіної, однак Росселі на 20-тій секунді додаткового часу вдалося нанести заповітний укол і вийти таким чином у фінал, де без особливих проблем перемогти срібну призерку Лондона 2012 німкеню Брітту Хайдеманн і завоювати титул чемпіонки світу 2014.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: олімпійська чемпіонка зі Львова, медаль чемпіонату світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]