Пт, 2024-04-19, 07:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
Медіаексперти пояснюють слабкість українського ТБ рекламою
Інші останні Телевізійні новини
Збільшення рекламної продукції та просування українського медіа-експорту на закордонні ринки зможуть забезпечити розвиток і прибутковість української телевізійної сфери – такого висновку дійшли у понеділок, 9 вересня, у Києві медіаексперти у рамках круглого столу "Телебачення і кіно в країнах СНД: потенціал, досягнення, перспективи", передає "Радіо Свобода".

За словами учасників дискусії, наразі галузь українського телебачення потерпає не лише від малих обсягів і тривалої залежності від чужого контенту, а й від наслідків фінансової кризи, котрих вона так і не здолала.

Україна повинна брати приклад з Туреччини, обсяги медіаекспорту якої вдвічі більші від обсягів її телевізійного ринку (а він так само малий, як і український). На цьому наголошує гендиректор медіа-групи "1+1 Медіа" Олександр Ткаченко.

"Турецькі серіали, які сьогодні завойовують світ від Японії до Швеції, дали можливість (Туреччині – ред.) конкурувати і народжувати певні феномени, у тому числі з огляду індустрії, з огляду виховання телевізійних кадрів. В Україні експортний потенціал і таланти є затребувані, а це означає, що можливості для розвитку телевізійного ринку достатньо великі", – каже він.

Тим часом кіно- і телепродюсер Олександр Роднянський порівнює Туреччину не з Україною, а з Росією. Він каже, що ці країни є колишніми метрополіями великих імперій і тому найбільш успішно наразі продають свій продукт саме постколоніальним державам.

Водночас Роднянський пояснює, що для України більш важливим нині є створення власного телепродукту, який би орієнтувався на потреби власних глядачів.

"Українське телебачення має бути стурбоване лише фактором пошуків власної мови і "хімії" у відносинах із українськими глядачами. Якщо цей контент буде успішним, то його можна буде продавати за кордон. Але поставити перед собою завдання реалізовувати все кудись і при цьому не мати успіху на власній території означає вбити компанію", – каже Роднянський.

Такої думки дотримується й американський експерт телеіндустрії Майкл Гріндон. Водночас він вважає, що головною проблемою України, як і інших країн, що переживають наразі телевізійний розвиток, є відсутність належного рекламодавчого бізнесу.

"Росія, Україна та інші країни СНД мають велику перевагу в тому, що можуть спостерігати за тим, що відбувається у світі телебачення. Нині відбувається багато змін на телевізійних просторах США, Південної Кореї, Європи, і вони можуть спостерігати, що працює чи не працює тут, та обирати те, що є актуальним і потенційно успішним саме для них", – каже він.

Водночас Майкл Гріндон наголошує, що роль держави у розвиткові телебачення має зводитися тільки до забезпечення нею правил гри та умов діяльності на її телевізійному ринку.

Нагадаємо, Верховна Рада 3 липня схвалила в першому читанні законопроект про громадське теле- і радіомовлення, необхідний для підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Проект передбачає створення національної громадської телерадіокомпанії України як юридичної особи публічного права.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: Медіаексперти, слабкість українського ТБ, рекламою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]