Чт, 2024-04-25, 12:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:19
Медики очікують на другу хвилю епідемії грипу. Жертв більшає. ВІДЕО
Інші останні Медичні новини

В Україні з початку епідемічного сезону (з 28 вересня 2015 року до 1 лютого 2016 року) зареєстровано понад 3,2 млн хворих на грип та ГРВІ, зафіксовано 176 летальних випадків, повідомляє у вівторок, 2 лютого, прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"За оперативними даними з початку епідемічного сезону (28.09.2015 - 01.02.2016) в Україні зареєстровано понад 3,2 млн хворих, на грип та ГРВІ перехворіло 8,3% населення. (...) З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 176 лабораторно підтверджених випадків смерті від грипу, з них - 2 дітей до 17 років та один летальний випадок серед вагітних. Ідентифікований як вірус грипу А нетиповий - 22, вірус грипу типу В - 2 і вірус грипу Н1N1 (pdm09) - 152 випадки", - йдеться у повідомленні МОЗ.

Найбільше летальних випадків зареєстровано в Одеській області - 34, у Вінницькій - 13, Запорізькій - 12, Рівненській - 11 і в Києві - 11.

Серед всіх хворих 62,8% - це діти віком до 17 років.

У регіональному розрізі картина така: найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ - серед населення Київської області та Києва (перехворіли 14,1% і 11,9% населення відповідно); найменший рівень захворюваності - у Закарпатській (5,2%) та Харківській областях (3,6%).

На четвертому тижні поточного року в 19 областях і Києві показники захворюваності на грип перевищили епідемічні пороги, з них в 11 областях - більш ніж на 50,0%. У 5 регіонах країни епідемічні пороги лежать у межах від -4,0% (у Донецькій) до -42,1% в Івано-Франківській області.

Захворюваність в епідсезон 2015-2016 рр. на 41,4% більше рівня аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

У МОЗ очікують другу хвилю грипу

Друга хвиля захворюваності на грип та ГРВІ очікується наприкінці лютого і зазвичай не викликає значного збільшення кількості хворих. Про це на брифінгу заявила керівник ДЗ "Український центр із контролю й моніторингу захворювань МОЗ України" Любов Некрасова, повідомляє Укрінформ.

"Протягом останніх 15 років в Україні спостерігається так звана друга хвиля захворюваності на грип, що починається з 7-го по 12-13-й тиждень з початку року, тобто наприкінці лютого - на початку березня, і ця хвиля обумовлена іншим типом вірусу - це вірус В", - зазначила Некрасова.

Вона додала, що цей вірус, як правило, викликає невелике збільшення захворюваності, яке дуже швидко спадає і не спричиняє смертельних випадків. Водночас Некрасова зазначила, що епідпроцес цього року має свої особливості, тому точно спрогнозувати початок і перебіг другої хвилі грипу неможливо.

МОЗ України розподілило по регіонах засоби проти грипу

Міністерство охорони здоров'я України розподілило противірусні лікарські засоби, надані Центром екстремальних ситуацій Міністерства охорони здоров'я Литви як гуманітарна допомога. Відповідний наказ №42 від 25 січня оприлюднено на сайті відомства.

Згідно з документом, по 24 областях України розподілено 2,443 тис. упаковок препарату "Таміфлю" (кінцевий термін реалізації - 30 листопада 2016 року), 7,07 тис. упаковок "Реленца" з терміном придатності до 31 липня 2016 року, а також 20,575 тис. упаковок препарату "Реленца" з терміном придатності до 30 листопада 2016 року.

Крім того, керівникам обласних структурних підрозділів з питань охорони здоров'я доручено надати державному підприємству "Укрвакцина" інформацію про заклади охорони здоров'я, які будуть визначені набувачами гуманітарної допомоги, своєчасно розподілити гуманітарну допомогу між набувачами гуманітарної допомоги; нести персональну відповідальність за отримання, розподіл і видачу гуманітарної допомоги, а також її збереження і раціональне використання тощо.

Як повідомлялося, обсяг гуманітарної допомоги, наданий Україні наприкінці січня 2016 року від уряду Литви, становив 2,443 тис. упаковок "Таміфлю" і 27,645 тис. упаковок препарату "Реленца".

У МОЗ зазначають, що препарати будуть розподілені, в першу чергу, на первинний і вторинний рівень лікувальної мережі.

Згідно з протоколами лікування грипу та ГРВІ, ці лікарські засоби не призначені для самостійного застосування. Їхній прийом повинен здійснюватися тільки під контролем лікаря. Крім того, зазначені препарати ефективні в перші дві доби з початку захворювання, тому при виникненні перших симптомів грипу необхідно невідкладно звертатися до лікаря.

Раніше повідомлялося, що в Україні з початку епідемічного сезону зареєстровано 171 смерть від грипу.

1 лютого головний санітарний лікар Києва Олег Рубан заявив: станом на 31 січня епідпоріг у столиці було перевищено на 12,8%. В зв'язку з цим СЕС рекомендує закрити дитсадки і ВНЗ. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: медики, жертви, друга хвиля епідемії грипу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]